Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Ζέττας Μακρή για διατάξεις του σχεδίου του νέου ΠΔ για τους ναυαγοσώστες

IMG 20200113 200652 1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, χθες, κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, που αφορά σε διατάξεις του νέου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, με τίτλο: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες». 

KEN 1

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο επεξεργάζεται, την παρούσα χρονική στιγμή, το ως άνω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με ημερομηνία ολοκλήρωσης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020. Εκ των σχολίων και παρατηρήσεων, που απορρέουν από τη δημόσια διαβούλευση, προκύπτουν βασικά ερωτήματα,  που αφορούν στο αδιάβλητο των εξετάσεων και των διαδικασιών για τους εκπαιδευόμενους στις σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, στην αξιοκρατική και αξιόπιστη διαδικασία για την πιστοποίηση των ναυαγοσωστών, στην απαίτηση ή μη εκπαίδευση των ναυαγοσωστών  στη χρήση ταχυπλόων σκαφών δεδομένου ότι η χρήση τους δεν προβλέπεται, και, τέλος, στα εξοντωτικά πρόστιμα προς τους Δήμους για την εκτέλεση κυρώσεων σε περιπτώσεις μη παροχής ναυαγοσωστικής κάλυψης παραλιών. 

Δεδομένου ότι πρωταρχικός στόχος της εφαρμογής του ΠΔ είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, οι απαντήσεις στα ως άνω ερωτήματα και η τυχόν ενσωμάτωσή τους είναι κρίσιμη για την ίδια την αποτελεσματική εκτέλεση των διατάξεων και ρυθμίσεων αυτού.  

error: Content is protected !!