«Μυσταγωγία» στο Μοναστήρι της Σκιάθου από τη Λυρική Σκηνή [εικόνες]

IMG 2937
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ημέρα γέννησης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, διοργανώθηκε η εκδήλωση ‘The Murderess Fragments’ σε συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Δήμου Σκιάθου. 

KEN 1

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, και αποτελούνταν από αποσπάσματα της όπερας ‘Η φόνισσα’ του Γιώργου Κουμεντάκη, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής το 2014.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη, αποσπάσματα του έργου ‘forget me not’ του Γ. Κουμεντάκη, όπως και από το έργο ‘Μάνα και κόρη’ του Γιάννη Κωνσταντινίδη και της όπερας  ‘Ορφέας’ του Κλαούντιο Μοντεβέρντι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο σαξοφωνίστας Γκουίντο ντε Φλάβιις, για τον οποίο ο Γ. Κουμεντάκης έγραψε τα σολιστικά μέρη του σαξόφωνου για την όπερα ‘Η φόνισσα’.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι καλλιτέχνες με την άρτια και εξαιρετική ερμηνεία τους στον υποβλητικό χώρο της τράπεζας της Ιεράς Μονής και υπό το φως των κεριών, μάγεψαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει το χώρο.

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Σκιάθου, ανέφερε πως “Σήμερα ο Δήμος παρουσιάζει μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις για το 2020. Και είναι σπουδαία για δυο λόγους, ο πρώτος είναι γιατί σήμερα είναι μια μέρα σημαντική για τη Σκιάθο και τον κόσμο των γραμμάτων, η μέρα που γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο δεύτερος είναι γιατί σήμερα εγκαινιάζουμε μια τιμητική συνεργασία για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, η συνεργασία με έναν εμβληματικό πολιτιστικό οργανισμό της χώρας μας, την Εθνική Λυρική Σκηνή.”

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την Εθνική Λυρική Σκηνή,  τους χορηγούς Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Aegean Airlines, τον κ. Γέωργιο Π. Αλεξανδρίδη, για τη φιλοξενία τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πατέρα Ιωσήφ, και για τη βοήθειά τους την Ιουλία Χονδρονικολή, την Δέσποινα Άννη, την Μαίρη Ντάλλα και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννίτση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι επόμενες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Δήμου Σκιάθου, είναι :

Γκαλά Όπερας 

7 Μαρτίου 2020 

20.00 Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι Δήμου Σκιάθου 

Αίθουσα εκδηλώσεων 

Σολίστ

Έλενα Κελεσίδη υψίφωνος 

Δημήτρης Πακσόγλου τενόρος

Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος 

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις

7 & 8 Μαρτίου 2020 10.00-14.00

Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι

Λυρικά πρωινά για όλη την οικογένεια 

Όπερα απο Κούνια 

Βρεφονηπιακή μουσικοκινητική αγωγή 

“Μπαμπά …χορεύουμε;” 

Εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού 

Γνωρίζοντας την όπερα και το μπαλέτο

Εκπαιδευτικό εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας για εφήβους 

Μουσική(οί) εδώ και τώρα!

To εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 55 ετών. 

Η προηγούμενη ενασχόληση με τη μουσική δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ευπρόσδεκτοι γίνονται και επαγγελματίες μουσικοί που ανήκουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

error: Content is protected !!