Παρουσίαση του βιβλίου «Της Μηχανής το Φόρεμα» στα Public Βόλου

Στιγμιότυπο 2020 03 06 10.23.51 μμ
banner
milonas 728x90 1

Το Public και οι εκδόσεις Πηγή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Της Μηχανής το Φόρεμα» της Αντιγόνης Σδρόλιας, στο βιβλιοπωλείο Public Βόλου τη Δευτέρα 16/3 και ώρα 19.00.

«Τη φαντάστηκε να τον ντύνει κι αυτή με τη σειρά της. Να του περνά τη φαρδιά, αδιάβροχη ολόσωμη στολή του δύτη, στεγανή κι αεροστεγή, προσεκτικά μην τον γδάρει το σκάφανδρο. Να στερεώνει τον χάλκινο θώρακα ψηλαφώντας με τα χέρια της το στήθος του. Να του στεριώνει στους ώμους τη βαριά ατσαλένια περικεφαλαίακαι να την κλειδώνει στη μεταλλική πλάκα. Φιλί-κλειδί κι εκεί κι εγγύηση επιβίωσης. Να τον φιλάει από το γυάλινο παραθυράκι της περικεφαλαίας και να προσεύχεται στην Παναγιά να τον φυλάει».

Ο Λιθουανός ανθρωπιστής Κάρολος Φλέγελ, συγκλονισμένος από τους «χτυπημένους» σφουγγαράδες της Καλύμνου, οργανώνει διεθνή εκστρατεία ενάντια στο σκάφανδρο. Στο Τρίκερι, ο Βαγγέλης και ο Κωνσταντής ανταγωνίζονται για την καρδιά της Λεμονιάς αλλά και για την επικράτηση του σκάφανδρου.

Από το Τρίκερι, την Κάλυμνο και τη Σύμη, μέχρι το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, ο Κάρολος Φλέγελ φαίνεται να κινεί τα νήματα πάντα στο πλευρό των αδικημένων. Όπλα του ο λόγος, η πένα, το πνεύμα. Είναι όμως ισχυρά, ώστε να νικήσουν τα τέρατα της πλεονεξίας;

error: Content is protected !!