Αποκάλυψη: Αυτό είναι το μεγάλο έργο του Βόλου που συμφώνησαν Μπέος – Άδωνις

Στιγμιότυπο 2020 03 07 10.30.42 πμ
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Το μεγάλο έργο που ανακοίνωσαν, αλλά δεν αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στον Βόλο πριν μερικές εβδομάδες ο Αχιλλέας Μπέος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, φέρνει σήμερα στο φως το TheNewspaper.gr.

Το έργο που πρόκειται να αλλάξει τη φυσιογνωμία του Βόλου, του Πηλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι άλλο, από την δημιουργία εγκατάστασης τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέει την πόλη του Βόλου με το Πήλιο!

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συζητείται εδώ και δεκαετίες, ουδείς όμως κατάφερε να υλοποιήσει, είτε επειδή δεν το κυνήγησε αρκετά, είτε επειδή δεν υπήρχε το απαραίτητο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Δήμαρχος Βόλου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου στα μέσα του 2021 να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να πάρει σάρκα και οστά το έργο, το οποίο θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Σε πρώτη φάση μελετάται , το τελεφερίκ να συνδέει τον Βόλο, από σταθμό στον Περιφερειακό δρόμο, με την Πορταριά και τα Χάνια, συνδεόμενο και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να φτάνει έως τον Αϊ Γιάννη.

Οι υπηρεσίες Υπουργείου και Δήμου βρίσκονται σε συντονισμό, προκειμένου να γίνουν εντός του έτους όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία, αφού το έργο θα κατασκευαστεί με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα.

error: Content is protected !!