ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντός του Μαρτίου έτοιμος ο φάκελος για το Μουσείο της Αργούς

4
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Mε εντατικούς ρυθμούς προχωρά η υπόθεση της κατασκευής του Μουσείου της Αργούς στον Βόλο. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr εντός του Μαρτίου πρόκειται να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου, ο οποίος θα περιέχει τις μηχανολογικές μελέτες, αλλά και εκείνες της στατικότητας για το νέο κτίριο.

KENT728X100 1

Αμέσως μετά, και μέσα στον Απρίλιο, θα ακολουθήσει μία τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να της παραδώσει τον φάκελο του έργου και να πάρει το “πράσινο φως” από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ο Αχιλλέας Μπέος εκτιμά οτι έως το καλοκαίρι θα έχει βρει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να γίνει το όνειρο της δημιουργίας του Μουσείου, πραγματικότητα.

Αυτή τη στιγμή, εξετάζονται δύο τρόποι χρηματοδότησης. Ο ένας αφορά την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, κίνηση που συζητιέται ήδη μεταξύ Μπέου – Αγοραστού, αλλά οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ κρίνονται χρονοβόρες, και η δεύτερη λύση είναι η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Πριν ολοκληρώσω τη θητεία μου, θέλω να έχουν μπει τα θεμέλια του Μουσείου” δηλώνει ο δήμαρχος Βόλου,μ έχοντας δεσμευθεί και προεκλογικά για την υλοποίηση αυτού του έργου.

 

error: Content is protected !!