Ανθυποσμηναγός, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών – Η Βολιώτισσα Χ. Αρχοντή μιλάει για την Ημέρα της Γυναίκας

1 2
stergiou
fotou
728x110 3

 Η Χρυσάνθη-Ναυσικά Αρχοντή καθημερινά τρέχει με επιτυχία το δικό της «100στάρι». Οφείλει να δίνει με επιτυχία το παρόν κάθε μέρα ως Ανθυποσμηναγός στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, να φροντίζει ως μάνα όσο καλύτερα μπορεί τα τρία παιδιά της, την 12χρονη Πηνελόπη, τον 8χρονο Κωνσταντίνο και τον 6χρονο Αλέξανδρο, αλλά και να στέκεται βράχος δίπλα στον πολύ δραστήριο σύζυγό της Νίκο Ευαγγελινό. 

728X100 3 1

 Α, και να είναι γυναίκα…Γιατί σίγουρα αυτός ο ρόλος με τις πολλαπλές δράσεις και δραστηριότητες αποδεικνύεται τελικά ο πιο δύσκολος και γοητευτικός συνάμα…Με αφορμή την σημερινή, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας η κ. Αρχοντή μιλά στο TheNewspaper.gr και δίνει το δικό της μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων. 

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 Αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας, που σημαίνει αυξημένη υπευθυνότητα, μητέρα τριών μικρών παιδιών, που σημαίνει καθημερινό τρέξιμο και φροντίδα, σύζυγος του Προέδρου της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βόλου που σημαίνει επιπρόσθετες υποχρεώσεις. Φτάνει το 24ωρο;

Υπάρχουν ημέρες που όντως το εικοσιτετράωρο δεν μου φτάνει, γιατί σαν εργαζόμενη μητέρα επιστέφοντας σπίτι ξεκινάει το διάβασμα και οι δραστηριότητες των τριών παιδιών μου, οι δουλειές του σπιτιού και χωρίς να το καταλάβεις έχει έρθει η ώρα για ύπνο.

 Περιγράψτε μου μία καθημερινή σας ημέρα.

Η ημέρα μου ξεκινάει από νωρίς το πρωί . Φεύγω για τη δουλειά μου στις 06:30 και επιστέφω στις 15:30. Μετά το φαγητό μου αρχίζει κυριολεκτικά το τρέξιμο. Διάβασμα, εξωσχολικές δραστηριότητες και επιστροφή στο σπίτι κατά τις 19:30. Ακολουθούν οι δουλειές του σπιτιού, το μαγείρεμα και καταλήγω για ύπνο αργά το βράδυ.

 Θέμα ισότητας των δύο φύλων τίθεται ακόμη και στις μέρες μας;

Παρόλο που έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις  και άνισες συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες. Η ισότητα των δύο φύλων δεν αποτελεί μόνο ένα ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά είναι και απαραίτητη για μια υγιή, δίκαιη και ισορροπημένη  κοινωνία.

 Εργαζόμενη στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο γίνατε εύκολα «αποδεκτή» από τους άνδρες συνάδερφους σας;

Είχα την εμπειρία να είμαι σχετικά από τις πρώτες σειρές γυναικών ΣΤΥΑ (3η σειρά γυναικών), με αποτέλεσμα στην πρώτη μου μετάθεση στην 117ΠΜ (Ανδραβίδα) να είμαι η πρώτη γυναίκα στο συνεργείο Οπλισμού που εργάστηκα. Χαίρομαι που δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και έγινα εύκολα αποδεκτή  από τους άνδρες συναδέλφους. Το ίδιο ίσχυσε και με την αντιμετώπιση μου στην 111ΠΜ. Τώρα πια οι γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πάρα πολλές . Μετά από 21 χρόνια υπηρεσίας, θεωρώ ότι ο καθένας μας με την προσωπικότητα του, τις γνώσεις του, το χαρακτήρα -συμπεριφορά του στον εργασιακό χώρο, κερδίζει τον αντίστοιχο σεβασμό από τους συναδέλφους του, είτε είναι άντρας , είτε γυναίκα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μία νέα γυναίκα που καλείται να αναλάβει πολλαπλούς ρόλους τα καταφέρνει εξίσου καλά με έναν άνδρα ή είναι «γεννημένη με ταλέντο» να είναι πάντα στην 1η γραμμή;

Ναι,  πολλές φορές μπορεί  να τα καταφέρει πολύ καλύτερα από έναν άνδρα. Γιατί η γυναίκα για να κερδίσει τη θέση της ως ίση απέναντι στο αντίθετο φύλο, καλείται να αντεπεξέλθει ως εργαζόμενη, ως σύζυγος, ως μάνα. 

Μετά στην εβδομάδα που πέρασε, 48χρονη Βολιώτισσα κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λάρισας γιατί ωθούσε στην πορνεία την 14χρονη κόρη της που αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης. Πείτε μου την άποψή σας ως γυναίκα και ως μάνα.

Δυστυχώς παρόμοια περιστατικά ακούμε αρκετά συχνά στις μέρες μας. Το να ωθεί κάποιος στην πορνεία ένα ανήλικο παιδί είναι εγκληματική ενέργεια. Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για ανθρώπους «τέρατα» που εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους, πόσο μάλλον παιδιά με διανοητική στέρηση, παιδιά ανίκανα να αντιδράσουν.

Το καλύτερο μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε για την σημερινή ημέρα ποιο είναι;

Σήμερα γιορτάζει η μητέρα, η σύζυγος, η αδελφή, η φίλη , η εργαζόμενη, η άνεργη. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

error: Content is protected !!