ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέντρα και παγκάκια παρασύρθηκαν από τα νερά του πλημμυρισμένου Σηκουάνα

2833867
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 19:41

KEN 1

Δέντρα και παγκάκια βρέθηκαν στον βυθό του Σηκουάνα, ο οποίος ξεχείλισε και πλημμύρισε τις όχθες του στο Παρίσι, έπειτα από την πολυήμερη και σφοδρή βροχόπτωση, αναγκάζοντας τις Αρχές να κλείσουν τα παρόχθια πάρκα, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές τη Δευτέρα.

Το ύψος των υδάτων στον Σηκουάνα ανήλθε κατά 4.2 μ. στον σταθμό μέτρησης του Οστερλίτς, κατά δύο μέτρα υψηλότερα από τη συνήθη στάθμη του, πλημμυρίζοντας τις χαμηλότερες προκυμαίες και σταματώντας την κυκλοφορία των ποδηλάτων και τους περιπάτους στους παρόχθιους πεζόδρομους της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα γνωστά τουριστικά πλοιάρια Bateaux Mouches ανακοίνωσε πως από την Κυριακή τα πλοιάρια έχουν σταματήσει τις διαδρομές τους και θα παραμείνουν δεμένα σήμερα κι αύριο, καθώς η πλημμύρα στην προκυμαία της Γέφυρας Αλμά δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους τουρίστες.

Ενδεικτικά, ο Ζουάβος στρατιώτης, το διάσημο άγαλμα στην Αλμά που αποτελεί ένα οιονεί μέτρο για το ύψος του Σηκουάνα, είδε τα νερά να φτάνουν στους αστραγάλους του, δηλαδή σε ύψος 4,3 μ., το οποίο αποτελεί και το όριο για να κηρυχθεί ο ποταμός μη πλόιμος. Υπεύθυνοι του παρισινού μετρό ανακοίνωσαν σήμερα πως το δίκτυο του RATP πραγματοποιεί κανονικά τα δρομολόγιά του.

Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών του 2018, ο Σηκουάνας ανήλθε κατά 5,84 μ (φτάνοντας στη μέση του Ζουάβου), προκαλώντας χάος στην κυκλοφορία, μιας και τα νερά κατέκλυσαν τη γραμμή του σιδηροδρόμου που συνδέει την πόλη με τα δυτικά και τα νότια προάστια.

Στις δε πλημμύρες του 2016, τα ύδατα στον Σηκουάνα ανήλθαν κατά 6,1 μ. και το Μουσείο του Λούβρου αναγκάστηκε να μεταφέρει προληπτικά πολλούς από τους θησαυρούς που είχε στα υπόγειά του, υπό τον φόβο μήπως αυτά πλημμυρίσουν. Εκατοντάδες κατοικίες ανάντη και κατάντη του Σηκουάνα και του κύριου παραπόταμού του Μάρνη είχαν πλημμυρίσει. Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένως πως η πόλη κινδύνευε να ξαναβιώσει τις καταστροφικές πλημμύρες του 1910, όταν τα νερά του Σηκουάνα ανήλθαν κατά 8,62 μ. και η πόλη πλημμύρισε σε εκτεταμένα σημεία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 19:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!