ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Κλείνουν για 14 ημέρες και τα φροντιστήρια

frontistiria

Το κλείσιμο όλων των ιδιωτικών και δημόσιων σχολικών μονάδων για 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Κλείνουν από αύριο για 14 ημέρες όλα τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, για προληπτικούς λόγους. Την αναστολή της λειτουργίας του αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοιού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους γονείς των ανηλίκων παιδιών και τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την συλλογική ευθύνη προτρέποντας τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της επιβολής του μέτρου.

Μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Υγείας ζήτησε συστράτευση για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιδημική κρίση.

«Πρέπει να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, των γιατρών. Ζητώ να προσέξουμε την προσωπική μας υγιεινή, για τις ευπαθείς ομάδες που είναι η κύρια έννοια μας, είτε είναι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας, είτε ομάδες συμπολιτών ανοσοκατεσταλμένοι, που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις, που είναι σε προχωρημένο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας, αναπνευστικής ανεπάρκειας. Να προσέξουν αυτοί οι άνθρωποι, να μείνουν σπίτι τους, να φροντίσουν να μην είναι κοντά σε άλλους ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης, να επικοινωνούν με το γιατρό τους, να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ. Να προσέχουμε και να καταλάβουμε ότι η δημόσια υγεία και άρα και η υγεία του διπλανού μας, δεν είναι παιχνίδι. Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά να πειθαρχήσουμε όλοι σε αυτό. Και να δείξουμε ότι είμαστε μια χώρα, ένα κράτος περήφανο, αλληλέγγυο, ελεύθερο προφανώς, που μπορεί να πειθαρχεί σε βασικές οδηγίες υγείας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε για τις ευπαθείς ομάδες τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τα κόμματα για τη στάση τους σε αυτήν την κρίση. Αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή και «δίνει τη δυνατότητα να στηριχθεί το εθνικό σύστημα υγείας, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, με ιατροφαρμακευτικό υλικό, με την πρόσληψη νοσηλευτών».

Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης θα κλείσουν επίσης. Ο λόγος που αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων είναι το εντυπωσιακό στοιχείο που παρατήρησαν οι επιστήμονες ότι ενώ τα παιδιά έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα φέρουν πολύ υψηλό φορτίο του ιού στο φάρυγγα για πολλές ημέρες, ακόμα και για 10-14 μέρες.

error: Content is protected !!