ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Λαρισαίων Κοινόν για τον κορωνοϊό

lairsaiwn koino 1400x990

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης δήμου Λαρισαίων σχετικέ με τον κορωνοϊό, έχει ως εξής:

Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό κακών ειδήσεων, καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα σχολεία δεν έκλεισαν για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε καφετέριες, ίντερνετ καφέ και σ’ ένα σωρό άλλους τόπους συγκέντρωσης. Τα σχολεία έκλεισαν γιατί προσπαθούμε να αποφύγουμε μια κατάσταση τύπου Ιταλίας, χωρίς να έχουμε ούτε κατά διάνοια τις δυνατότητες της Ιταλίας.

Αυτοί που θα κινδυνέψουν είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, ο γείτονας που έχει χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, το ανιψάκι που μόλις γεννήθηκε, ο άγνωστος που κάθεται μαζί μας στο λεωφορείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, μέχρι όλο αυτό να περάσει, αυτά τα λίγα όμως που περνάνε από το χέρι μας, ας τα κάνουμε. Ας κάνουμε τον καυγά που δε θέλουμε με τα παιδιά μας, κι ας τα κρατήσουμε στο σπίτι. Ας δούμε τις εναλλακτικές της μικρής παρέας στα σπίτια μας, της βόλτας στην εξοχή. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για ένα σωρό τομείς της ζωής μας, κοινωνικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς, αλλά η επιλογή της «ελαφράς» αντιμετώπισης θα την κάνει εφιαλτική.

Όπως στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στην υβριδική εισβολή των Τούρκων, έτσι ας σταθούμε ενωμένοι και απέναντι στη νέα μεγάλη πρωτόγνωρη απειλή. Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.

Καλούμε τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρατάξεις να καλέσουν τους αρμόδιους φορείς σε ευρεία σύσκεψη, ώστε να υπάρξει σε τοπικό επίπεδο συντονισμός με την Πολιτική Προστασία, εξετάζοντας όλα τα σενάρια και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως Πόλη στα χειρότερα που τυχόν θα έρθουν.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!