ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

unnamed 11
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Βόλου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, οι οποίοι μένουν άνεργοι μετά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

KENT728X100

Η ερώτηση αναφέρει:

“Είναι γνωστό ότι παράλληλα με τις παραστάσεις του θεατρικού έργου «Το σακάκι που βελάζει» από το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, οι ηθοποιοί της παράστασης, τον τελευταίο μήνα, έκαναν πρόβες και για την επόμενη παραγωγή, για το παιδικό θεατρικό έργο «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής». 

Η δημοτική αρχή Βόλου και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισαν, λόγω των εξελίξεων με το πρόβλημα της επιδημίας του κορονοϊού, να μην πραγματοποιήσουν τη παραγωγή του παιδικού έργου, αφήνοντας ξεκρέμαστους και απλήρωτους τους ηθοποιούς της παράστασης.

Παρά το γεγονός ότι προσέφεραν διπλή εργασία, δεχόμενοι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, τη παράβαση των εργασιακών όρων να δουλεύουν ταυτόχρονα σε δυο παραγωγές, ακόμη και Σαββατοκύριακα και αργίες, η δημοτική αρχή τους «τιμωρεί» ρίχνοντάς τους, εντελώς απρόβλεπτα και ξαφνικά, στην ανεργία. Αρνείται να υπογράψει όπως είχε συμφωνηθεί νέο συμβόλαιο, προκαλώντας διπλό χτύπημα στα εργασιακά  δικαιώματα των ηθοποιών της παράστασης, οι οποίοι, δεσμευμένοι με τη συμφωνία τους με το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, δεν έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους σε άλλες παραγωγές.

 Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι θα κάνει για να μην αθετηθεί η συμφωνία με τους ηθοποιούς της παράστασης «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής», για να υπογραφεί νέα σύμβαση εργασίας, ώστε να μην καταπατηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των ηθοποιών;
  • Τι θα κάνει για να αποζημιώσει τους ηθοποιούς για τις διπλή εργασία που προσέφεραν, ακόμη και κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακων και αργιών;
error: Content is protected !!