Σε ετοιμότητα το υπ. Υποδομών και Μεταφορών με πλάνο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε όλες τις κρίσιμες υποδομές

2835965
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 14:09

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζει τις ενέργειες για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία στον τομέα ευθύνης του για την αντιμετώπιση του COVID-19. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους επικεφαλής κρίσιμων υποδομών και ιδίως της ΥΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕΘ, του ΟΣΕ, του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων. Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν η επιβεβαίωση και επικαιροποίηση πλάνων έκτακτης ανάγκης ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μπορεί να προβλεφτεί για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, συγκροτήθηκε συντονιστικό όργανο του Υπουργείου υπό την εποπτεία του γ.γ. Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου, για την επίβλεψη της εφαρμογής των πλάνων που έχουν εκπονηθεί. Επίσης, το Υπουργείο προετοίμασε επιχειρησιακό σχέδιο και είναι έτοιμο να λειτουργήσει με μειωμένο προσωπικό, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλουν.

Σε δήλωσή του ο κ. Καραμανλής επισημαίνει: «Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, την οποία μόνο με υπευθυνότητα και ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Από τη μεριά του Υπουργείου μας, έχουμε προετοιμαστεί ώστε ιδίως οι πλέον κρίσιμες υποδομές να μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι όλοι μας να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, 14:19

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!