Γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

2837409
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 17:48

Από αύριο, Τρίτη (17/3), ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θέτει σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης για άτομα που έχουν αγχωθεί ή νιώθουν απόγνωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που έχει στη ζωή τους.

Οι πέντε ψυχολόγοι των συμβουλευτικών σταθμών του δήμου θα παρέχουν καθημερινά 10:00 με 14:00 υποστήριξη, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής. «Στόχος μας είναι να στρέψουμε την προσοχή των ανθρώπων σε δημιουργικές δραστηριότητες», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ψυχολόγος Μάρω Βασσάρα.

«Σκοπός μας είναι να παροτρύνουμε τον κόσμο αφενός να μην αναλώνεται όλη τη μέρα σε κάθε είδους πληροφορία για το θέμα, αφετέρου να βάλει στην καθημερινότητά του θετικές δραστηριότητες. Να έρχονται μέσω της τεχνολογίας σε επαφή με τους κοντινούς τους ανθρώπους, αλλά και με τους γείτονες από τα μπαλκόνια», σημειώνει η κ. Βασσάρα.

Η προϊσταμένη κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών προσθέτει ότι με την επικοινωνία αυτή, οι ψυχολόγοι του δήμου θα επιδιώξουν να μεταδώσουν στους δημότες ότι η κατάσταση είναι προσωρινή, ότι πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα προφύλαξης, αλλά και να μην ακούν όλη τη μέρα ειδήσεις, καθώς, όπως λέει, πολύ συχνά στις ειδήσεις υπερθεματίζουν ό,τι αρνητικό. «Υπομονή, κουράγιο και θάρρος», είναι το βασικό μήνυμα που θα επιχειρήσουν να στείλουν μέσω των τηλεφωνικών γραμμών υποστήριξης, επισημαίνει η κ. Βασσάρα.

Οι τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης είναι οι: 2313329525, 2313313151 και 2313502226.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 17:48

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!