Θέκλα Καμμένου: Στην επανεκκίνηση τίποτα δεν θα είναι το ίδιο

14965642991953881817
banner
milonas 728x90 1

Γράφει η τουριστικός πράκτορας, Πρόεδρος του Τουριστικού  Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου

Κάποιες λίγες σκέψεις μου ένεκα της ημέρας και των εξελίξεων στην πόλη μας…Ο τουρισμός και τα τουριστικά γραφεία έχουν πληγεί ολοκληρωτικά, κάθετα και οριζόντια. Να μην έχετε καμία αμφιβολία σε αυτό.

Οι ακυρώσεις στα Ελληνικά γκρουπ είναι καθολικές, από την Κ. Δευτέρα και μετά. Μαθητικά, συνέδρια, περιπατητές, γκρουπ αναψυχής, κρουαζιέρα, εκθέσεις…όλα σε ένα απότομο ΣΤΟΠ. Το Πάσχα; Προφανώς και δεν θα υπάρξει από πλευράς εισοδήματος και δουλειάς.

Τα καλοκαιρινά μας προγράμματα και γκρουπ βρίσκονται στον αέρα με ακυρώσεις σε αυτά του Μαΐου και Ιουνίου. Το υπόλοιπο του καλοκαιριού; Ερωτηματικό μεγάλο…θα έρθουν τα αεροπλάνα, θα ακυρωθούν προγράμματα από το εξωτερικό, θα συγχρονιστεί ο κόσμος να το περάσουμε όλοι μαζί η εμείς θα είμαστε καλά και η Αγγλία θα είναι στην κορύφωση των κρουσμάτων? Η Ιταλία θα ξανά ταξιδέψει κάποια στιγμή (από το 2021); Η Γερμανία , η Αυστρία, η Ολλανδία, το Ισραήλ ; Δεν θέλω να συνεχίσω….

Αεροπορικές εταιρίες καθηλώνουν αεροπλάνα, εταιρίες κρουαζιέρας δένουν πλοία, τουριστικά λεωφορεία παρκάρουν, κολοσσοί tour operators σταματούν την δραστηριότητα τους. Πώς και πότε θα ξεκινήσουν πάλι είναι θολό και αβέβαιο. Κι όταν θα φτάσει η ώρα να ξεκινήσουμε πάλι τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Οι πελάτες μας (λέμε τώρα) δεν θα είναι οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι δεν θα είμαστε οι ίδιοι.

Το προσωπικό μας αγωνιά. Σε αυτήν την συγκυρία οι άνθρωποι του τουρισμού δεν είναι εργοδότες και υπάλληλοι. Είναι όλοι μαζί μία οικογένεια και αγωνιούν για το αυτονόητο…το ψωμί στο τραπέζι τους…

Όμως πρέπει να βρισκόμαστε εκεί..στην επανεκκίνηση. Γιατί μόνο έτσι η οικονομία μας θα πάρει πάλι μπρος. Γιατί ο τουρισμός είναι έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας. Και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί…και να είμαστε υγιείς…και να καταλάβουμε ότι σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία δεν χωρεί η αδιαφορία. Δεν χωρεί η λογική ότι «δεν θα συμβεί σε εμένα». Γιατί πολύ φοβάμαι αν δεν σταματήσουμε την αλυσίδα θα συμβεί…με μαθηματική ακρίβεια. Και δεν το λέω εγώ…το λένε οι ειδικοί που τόσες ημέρες μας λένε να κάτσουμε σπίτι μας. Αυτό που αποτελεί το ασφαλέστερο σημείο αναφοράς της ζωής μας.

Κι όταν όλα τελειώσουν και βγούμε νικητές…μην φοβάστε…εμείς οι Τουριστικοί πράκτορες θα είμαστε εκεί να σας προσφέρουμε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας.

error: Content is protected !!