Θύμα “κορωνοϊού” και ο οβελίας-σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

provata arnia
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Ο Πασχαλινός οβελίας είναι όπως δείχνουν το επόμενο, μεγάλο θύμα του κορωνοϊού. Άλλες χρονιές, αυτή την περίοδο ξεκινούσαν από μεγάλα κρεοπωλεία και market της περιοχής οι παραγγελίες για το Πάσχα, ενώ κάποιοι προχωρούσαν και σε παραγγελίες για την 25η Μαρτίου.

KENT728X100

Αυτή την ώρα, όπως δηλώνει η Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αισωνίας Χαρούλα Διβάνη στο TheNewpaper.gr οι παραγγελίες για το Πάσχα είναι μηδενικές, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα τηρηθεί και το πατροπαράδοτο έθιμο, αφού οδεύουμε σε γενικό μπλοκάρισμα.

“Αν συνεχιστεί το κακό, οδεύουμε στην ολική καταστροφή, λέει η κ. Διβάνη. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο ΕΟΔΥ, ένας να βρεθεί σε γαλακτοκομική εταιρεία θετικός στον ιό, αυτή πρέπει να κλείσει. Δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε τί θα γίνει σε αυτή την περίπτωση. Θα πρέπει να πετάξουμε όλο το γάλα που παράξαμε όλη την χρονιά, καθώς δεν θα έχουμε πού να το προμηθεύσουμε! Βέβαια, κατανοούμε ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό προσευχόμαστε στην παρούσα φάση”…

Σε απόγνωση βρίσκονται και κτηνοτρόφοι του κάμπου της Μαγνησίας, που ήδη αναρωτιούνται τί θα κάνουν όλο αυτό το ζωικό κεφάλαιο που είχαν για να προμηθεύσουν την πασχαλινή αγορά, καθώς οι παραγγελίες που ήδη έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, έχουν νεκρώσει και ο κίνδυνος να παραμείνουν αδιάθετα ολόκληρα κοπάδια είναι πλέον ορατός.

error: Content is protected !!