Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη

2837870
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 13:35

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της υπηρεσίας που ηγείται της διεθνούς μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο εργαζόμενοί του έχουν προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2.

Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στον ΠΟΥ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, μετά την ανακοίνωση ενός κρούσματος στην έδρα του ΟΗΕ στην ίδια πόλη της Ελβετίας, καθώς και ενός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από τα γραφεία και άρχισαν να έχουν συμπτώματα όταν ήταν σπίτι τους. Έγιναν τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19» δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, στους δημοσιογράφους. «Κατά συνέπεια έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα» πρόσθεσε.

Στην έδρα του ΠΟΥ εργάζονται περίπου 2.400 άνθρωποι και πλέον οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η μετάδοση του Covid-19, επiσήμανε ο Λίντμαϊερ.

Στην Ελβετία έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τον αριθμό τους να έχει ξεπεράσει τα 2.200. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης 8.000 στρατιωτικών.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 13:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!