ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε 65 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

2837862
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 13:26

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 65, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος. Τα εννέα νέα κρούσματα παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο αναφοράς του Ζάγκρεμπ.

«Η επιδημιολογική εικόνα, υπό τις δεδομένες συνθήκες, είναι ακόμα πολύ καλή και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι στις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, «δεδομένων των χαρακτηριστικών αυτής της πανδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κροατία είναι πιθανό να αυξηθεί κατά τις ερχόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Μπέρος.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους και σε εκείνους με χρόνιες παθήσεις να μείνουν στο σπίτι και να βγουν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Υπογράμμισε δε, ότι η Αρχή Πολιτικής Προστασίας θα οργανώσει κατ’ οίκον παραδόσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μην είναι αναγκαία η έξοδος των ηλικιωμένων και των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από το σπίτι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνιβιτς κάλεσε πάλι τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης, τονίζοντας πως οι Αρχές έχουν λάβει πάνω από 530 καταγγελίες για παραβίαση των περιορισμών και επέβαλαν χρηματικά πρόστιμα σε 93 άτομα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 13:28

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!