ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη φάκα οι… μάστορες στο άνοιγμα αυτοκινήτων

2837757
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 10:17

KEN

Zougla newsroom

Θα μπορούσαν να ήταν και συνεργείο με τεχνίτες. Άλλωστε στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν δυο βαλίτσες, που σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δυο άντρες όμως και η γυναίκα που συνελήφθη μαζί τους, πριν από λίγες μέρες, στην περιοχή της Βουλιαγμένης ήταν… μάστορες στο άνοιγμα αυτοκινήτων.

Μάλιστα, είχαν αδυναμία στα νότια προάστια και η «πελατεία» τους ήταν από Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ανάβυσσο, Λαύριο και Άνω Λιόσια.

To zougla.gr φέρνει στην δημοσιότητα βίντεο από τις… βόλτες τους στις περιοχές όπου έψαχναν τα υποψήφια αυτοκίνητα τα οποία άνοιγαν σε δευτερόλεπτα. Πότε σπάζοντας κάποιο τζάμι και πότε παραβιάζοντας την κλειδαριά. Στη συνέχεια έμπαιναν μέσα και έπαιρναν «χρήματα, τσάντες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας». Δρούσαν από τις αρχές του χρόνου και προτιμούσαν να χτυπούν τις πρωινές ώρες. Χρησιμοποιούσαν είτε το δικό τους αυτοκίνητο είτε κάποιο νοικιασμένο για τις «βόλτες» τους στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από σταθμευμένα οχήματα ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Σε μια περίπτωση όμως οι συλληφθέντες δεν πρόλαβαν να βγουν από το αυτοκίνητο και τους έπιασαν οι αστυνομικοί «με την γίδα στην πλάτη», όπως λέει και η λαϊκή παροιμία. Μετά από λίγο στο σημείο έφτασε και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ο οποίος είδε… κόσμο μαζεμένο γύρω από το όχημα του. «Σταμάτησα το αυτοκίνητο μου σε αφύλακτο χώρο στάθμευσης, έξω από το δημοτικό κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης και πήγα να πάρω την εγγονή μου. Όταν επέστρεψα, αστυνομικοί με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο είναι δικό μου. Τους απάντησα ότι είναι δικό μου και τότε εκείνοι μου είπαν ότι βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο μια γυναίκα και με ρώτησαν αν την γνώριζα. Εγώ τους είπα ότι δεν την γνωρίζω…».

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν τους δυο άντρες, ηλικίας 38 και 39 ετών, και μια γυναίκα 28 ετών. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Ο συνήγορος υπεράσπισης τους, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξε ότι «μια φερόμενη πράξη ως απόπειρα, που τελικά δεν αποδόθηκε καθότι δεν υπεβλήθη έγκληση. Άλλες τρεις πράξεις χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους, μια χωρίς αναγνώριση ή κάποιο άλλο στοιχείο, μια με μοναδικό στοιχείο σύνδεσης την μίσθωση ενός αυτοκινήτου με ισχυρή την πιθανότητα λάθους, δυο επόμενες πράξεις χωρίς στοιχεία σύνδεσης και τέλος άλλη μια πράξη χωρίς επαρκή στοιχεία και χωρίς τοπική συνάφεια, υπό το απαραίτητο περίβλημα βέβαια άλλων 19 πράξεων με το modus operandi, συνθέτουν ένα υπερβολικό κατηγορητήριο που μόνο ανησυχία δεν προκαλεί ενόψει του δικαστηρίου».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 10:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!