ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λίγα και κατειλημμένα τα κρεβάτια ΜΕΘ στον Βόλο – Πόσα είναι τώρα διαθέσιμα

egefalikos 07 UP new

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναφορικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Το Υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του προκειμένου σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού να υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης των περιστατικών.

KEN 4

Συνολικά δέκα κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας διαθέτουν οι υγειονομικές δομές στην πόλη του Βόλου και αφορούν ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Οκτώ κλίνες βρίσκονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, με τα δύο κρεβάτια να βρίσκονται σε αναμονή για πολύ έκτακτα περιστατικά, ενώ στην ιδιωτική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ στην οδό Βερναρδάκη βρίσκονται τα δύο άλλα μοναδικά κρεβάτια ΜΕΘ για τη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr από τα οκτώ κρεβάτια τα έξι είναι κατειλημμένα στο “Αχιλλοπούλειο”, ενώ το ένα από τα δύο στην ΑΝΑΣΣΑ είναι επίσης κατειλημμένο.

Η ιδιωτική κλινική είναι απευθείας συντονισμένη με το δίκτυο του ΕΚΑΒ, ενώ δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει κρούσμαα κορωνοϊού, αφού το σχέδιο του Υπουργείο αφορά στην φιλοξενία άλλων περιστατικών στις ιδιωτικές δομές, ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να είναι σε θέση θα νοσηλέυσουν κρούσματα του φονικού ιού.

 

error: Content is protected !!