Μπαράζ συσκέψεων στο δήμο Ελασσόνας για τον κορονοϊό

syskepsi
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έκτακτες συσκέψεις με τους αντιδημάρχους, τους προϊσταμένους Διευθύνσεων και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ είχε χθες και σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό του δημοτικού έργου και των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη των αιρετών συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ιω. Δραγατσίκης, Γ. Κατσιούρας, Δ. Κουρομπίνας, Ι. Νάνος και Κ. Τσούρης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Ιππ. Τζιουμακλής.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας επεσήμανε στην τοποθέτησή του ότι ο Δήμος ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών ως προς την πρόληψη μετάδοσης του ιού στους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες. Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και όλοι πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις και τους κανονισμούς, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, και πολύ περισσότερο σε προσωπικό, ηθικό και πολιτικό επίπεδο, να μεταφέρεται ξεκάθαρο το μήνυμα στους πολίτες ότι χρειάζεται αυτοπεριορισμός και αφοσίωση στο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Γάτσας συζήτησε με τα στελέχη του Δήμου τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και αφορούν στη λήψη όλων των μέτρων υγιεινής στα δημοτικά καταστήματα, στον περιορισμό της προσέλευσης του κοινού στις υπηρεσίες, στην καθιέρωση τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών, στο κλείσιμο όλων των κοινόχρηστων χώρων που ευνοούν το συνωστισμό, όπως σχολικές αυλές, αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, την κινητοποίηση των προέδρων κοινοτήτων για την ενημέρωση των πολιτών ανά κοινότητα, την επικοινωνία με μπάνερ και ανακοινώσεις, καθώς και την πρόσληψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από την ειδική άδεια υπαλλήλων –γονέων.

Οι αντιδήμαρχοι στις τοποθετήσεις τους ανέλυσαν τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, παρατήρησαν ότι οι υπηρεσίες του δήμου παρέχονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εξέφρασαν ωστόσο την αγωνία τους για τις επόμενες ημέρες.

Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ελασσόνας, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ο. Δήμου, Χρ. Ζαρίφη, Κ. Κουτσώνας και Ι. Σεμερτζίδης, τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να καθιερωθεί εκ περιτροπής εργασία ή εργασία από το σπίτι στις περιπτώσεις που αυτό είναι τεχνικά λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εργαζόμαστε καθημερινά με γνώμονα την προστασία των πολιτών από την μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Λάβαμε εξ αρχής όλα τα μέτρα πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αποφυγή μετάδοσης. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και πρέπει να γίνει κτήμα όλων: Ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες σώζει ζωές».

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!