ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Λαρισαίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και οι κλέφτες έβαλαν στο …μάτι τις επιχειρήσεις τους και τα καταστήματα

diarriktis 780x405
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με αφορμή και τον κορονοϊό εστιάζουν πλέον οι κλέφτες, οι οποίοι αναγκά­ζονται να «επανασχεδιάσουν» τη δράση τους καθώς λόγω των  προληπτικών μέτρων πρόληψης διάδοσης της επιδημίας οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους και τα διαμερίσματα δεν… προσφέρονται για διαρρήξεις.

Τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αφορούν σε επιχειρήσεις που εδρεύουν περιφερειακά της πόλης, γεγονός που υποχρέωσε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας -σύμφωνα και με τις οδηγίες του Αρχη­γείου της ΕΛ.ΑΣ.- να εκπονήσουν ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης. Ήδη σε τοπικό επίπεδο «χαρτογραφούνται» περιοχές με κλειστές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού, όχι μόνο περιφερειακά αλλά και στο κέντρο της πόλης, αφού στο πλαίσιο των προ­ληπτικών μέτρων δεν λειτουργούν πλέον εμπορικά καταστή­ματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το σχέδιο, oπως διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. «περιλαμβάνει την εκδήλωση υπηρεσιακών ενεργειών, με σκοπό την εμφανέστερη και εντονότερη αστυνόμευση όλης της περιφέρεια της Θεσσαλίας, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών». Έτσι αναμένεται να ενισχυθούν οι περιπολίες «με προ­σωπικό και μέσα», για «να προστατευθεί η περιουσία των πο­λιτών» με έμφαση στην επιτήρηση επιχειρήσεων και κατα­στημάτων με δεδομένο ότι στην παρούσα φάση οι κλέφτες εστιάζουν σε περιφερειακές επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας κλέφτες «χτύπησαν» επιχείρηση που εδρεύει στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, στις εγκαταστάσεις της oποίας εισήλθαν αφού πρώτα παραβίασαν το λουκέτο της πίσω συρόμενης πόρτας. Έτσι έφθασαν στα γραφεία της οικογενειακής επιχείρησης από την οποία έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό αλλά και μπλοκ επιταγών. Ενώ προχθές βράδυ έδρασαν σε επιχείρηση που εδρεύει στον δρόμο Λάρισας – Nίκαιας κλέβοντας ελαστικά και ανταλλακτικά. Τις υποθέσεις κλοπών ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ενώ η επιχεί­ρηση της έντονης αστυνόμευσης θα υλοποιηθεί από όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!