ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: Έκπτωση τουλάχιστον 50% στο σύνολο της κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

laikh syspeirosh

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου σε ερώτηση που απευθύνει στη δημοτική αρχή Βόλου ζητά έκπτωση 50% στην χρέωση κατανάλωσης της ΔΕΥΑΜΒ.

KEN 4

Συγεκριμένα:

Από την 1η Απριλίου η ΔΕΥΑΜΒ καλεί τους δημότες, που εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), και ιδιαίτερα αυτών με αναπηρία πάνω από 80%, γιατί με βάση τις νέες προϋποθέσεις, για τους δικαιούχους με αναπηρία πάνω από 67%, που οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν σωρεία δυσκολίων και πολλαπλά έξοδα για την αντιμετώπιση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης, θέσπισε εισοδηματικά κριτήρια. 

Η δημοτική αρχή Βόλου, ακολουθώντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και της σημερινής, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς να είναι νομικά υποχρεωμένη να το κάνει, τα κριτήρια του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ (Υπουργική Απόφαση, ΦΕΚ Β΄242/01.02.2018). Με τα νέα κριτήρια του ΚΟΤ, η ΔΕΗ είχε «πετάξει» έξω από το κοινωνικό τιμολόγιο 120.000 δικαιούχους, εφαρμόζοντας τη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική, που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνυπέγραψε, τότε, και συνεχίζει να εφαρμόζει η ΝΔ. 

Η δημοτική αρχή Βόλου, ακολουθώντας κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, με την εφαρμογή του ΚΟΤ της ΔΕΗ κατάργησε το δικαίωμα του κοινωνικού τιμολογίου από εκατοντάδες φτωχές οικογένειες. Κατάργησε την έκπτωση της τάξης του 90% για τους δημότες που είναι «άποροι σε κατάσταση πλήρους ένδειας», όπως επίσης και για πολλούς συνδημότες μας που έχουν αναπηρία πάνω από 67%. 

Συνεπώς είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες από συμπολίτες ΑμΕΑ, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα αυτοί που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλών ποσοστών αναπηρίας, όπως είναι οι τυφλοί και οι παραπληγικοί.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι Θα κάνει για να ισχύσει κοινωνικό τιμολόγιο με έκπτωση τουλάχιστον 50% στο σύνολο της κατανάλωσης για τα ΑμΕΑ και για οικογένειες που έχουν προστατευόμενα μέλη ΑμΕΑ, με αναπηρία πάνω από 67%, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια;
  • Τι θα κάνει για να αλλάξει τα κριτήρια συνολικά παροχής κοινωνικού τιμολογίου, ώστε να δικαιούνται τουλάχιστον 50% μείωση στη συνολική κατανάλωση κι άλλες λαϊκές οικογένειες, όπως των μακροχρόνια ανέργων, των πολυτέκνων, των τριτέκνων, καθώς επίσης και των κατοίκων που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ντακούμης Βασίλης

Ριζόπουλος Απόστολος

Τσαλούχας Θεόδωρος

error: Content is protected !!