ΟΝΝΕΔ Σκοπέλου: Έκκληση για προμήθεια ειδών προστασίας

received 1889738747827756
milonas 728x120

Σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Σκοπέλου αναφέρει:

 “Έπειτα από σχετική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σε μέλη και φίλους της οργάνωσης μας  απο εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας και το υγειονομικό προσωπικό στο νησί μας διαπιστώθηκε η τεράστια έλλειψη μέτρων προστασίας. Κατανοούμε πως οι ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι τεράστιες στα αστικά κέντρα της χώρας μας, βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε και τα νησιά μας! Δε μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αυξανόμενη ροή ετεροδημοτών στο νησί μας. Γνωρίζουμε όλοι μας πως αυτό δημιουργεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία όλων των κατοίκων της Σκοπέλου. Επιπλέον το ιατρικό προσωπικό εδώ στο νησί αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν στα περιφερειακά κέντρα υγείας σε όλη την χώρα δεν είναι αυτές που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα υποτιθέμενο κρούσμα. Η υπόστελέχωση τους επιβεβαιώνει την ανησυχία μας για την υγεία των συμπολιτών μας. Όλα τα ανωτέρω μπορούν να επιβεβαιωθούν και απο  το τελευταίο μήνυμα του Δημάρχου μας κ. Περίσση σε τοπική διαδικτυακή ειδησεογραφική εφημερίδα.

 Εμείς ως ΟΝΝΕΔ Σκοπέλου ζητάμε από την ηγεσία της χώρας σε αρχικό στάδιο την παροχή στο αστυνομικό τμήμα  Σκοπέλου υλικού προσωπικής ασφάλειας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Σκοπέλου εκτελούν καθημερινώς και αδιαλείπτως το καθήκον τους και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι όπως όλοι εμείς. Σε καθημερινή βάση  λοιπόν, έρχονται αναπόφευκτα σε επαφή με απείθαρχους ,στα μέτρα που έχει θέσει η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού μας ,συμπολίτες μας. Πιο συγκεκριμένα ζητάμε μάσκες, γάντια αλλά και αντισηπτικά τζέλ  προκειμένου να προφυλαχτούν οι ίδιοι και κατ’ επέκταση η υγεία όλων των κατοίκων της Σκοπέλου. Βέβαια θα ήταν ίσως έργο μείζονος σημασίας  να ενισχυθεί το δυναμικό του  Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με έναν ακόμη γιατρό για την χρονική περίοδο μέχρι τέλη Μαΐου όπου και αναμένεται έξαρση του ιού covid-19. Θωρούμε ότι αυτό κρίνεται σημαντικό καθώς οι κάτοικοι στο νησί έχουν αυξηθεί αν προσθέσει κάποιος και τους ετεροδημότες που έχουν επιστρέψει στο νησί τις τελευταίες μέρες λόγω της πανδημίας.

 Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε το σημαντικό σας έργο στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και την υπεύθυνη και ψύχραιμη διαχείριση της πανδημίας που πλήττει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας.  Αναμένουμε από εσάς λοιπόν να πράξετε τα δέοντα. Έτσι ώστε οι κάτοικοι των νησιών να μην αισθάνονται περιθωριοποιημένοι.”

error: Content is protected !!