Ζέττα Μακρή: Αμέριστη στήριξη στους ανθρώπους του τύπου που νυχθημερόν δίνουν τη μάχη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

IMG 66dc1a099b34e0824e3b66191928892e V
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία των ανθρώπων που δίνουν τη δική τους συνεχή μάχη για την έγκαιρη, τάχιστη και, κυρίως, έγκυρη ενημέρωση  όλων εμάς που «μένουμε σπίτι» σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή.  Αργά το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020, η κ. Μακρή κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, στηρίζοντας αμέριστα τους δημοσιογράφους, εκδότες και επιχειρηματίες των ΜΜΕ, ιδιαιτέρως του τοπικού και περιφερειακού τύπου, που νυχθημερόν προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους παρά τις αντίξοες διαμορφούμενες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες.  

KENT728X100 1

Συγκεκριμένα, δεδομένων των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό και ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, οι συνήθεις οικονομικοί «αιμοδότες» του τύπου, όπως οι έμποροι, οι διαφημιζόμενοι αλλά και όσοι δημοσιεύουν αγγελίες και κοινωνικές εκδηλώσεις, έχουν αποσυρθεί «μένοντας σπίτι». Ολοένα και περισσότερο, ο συγκεκριμένος κλάδος βυθίζεται στην οικονομική ύφεση καθώς πλήττεται από μείωση της ύλης, τη δραματική μείωση είσπραξη διαφημίσεων και συνδρομών, ενώ, παράλληλα, βρίσκεται αντιμέτωπος και με προβλήματα εκτύπωσης και διανομής των εφημερίδων.  Πάραυτα,  οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες των ΜΜΕ συνεχίζουν, με αυταπάρνηση και ιδιαίτερη προσοχή, να βρίσκονται στις επάλξεις του καθήκοντος δημοσιοποιώντας τις απαραίτητες ανακοινώσεις και τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση καθώς και τα τελευταία νέα για την έκβαση της πανδημίας.  

Η κ. Μακρή, αναγνωρίζοντας τον σοβαρό και κρίσιμο αγώνα που δίνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι του τύπου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αψηφώντας την επιβίωσή τους, ζητεί τη λήψη δέσμης μέτρων για την προστασία τους ανάλογης αυτής που ελήφθη για τις υπόλοιπες παραγωγικές ομάδες του τόπου. Ταυτόχρονα, ζητεί, ευλόγως, την επιτάχυνση της απόδοσης της θεσμοθετημένης  ενίσχυσης των τοπικών εφημερίδων αλλά και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που δικαιολογεί την ελλιπή έκδοση (αριθμός σελίδων, αριθμός φύλλων) ή ακόμη και την αναστολή της έκδοσης των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων για λόγους ανωτέρας βίας, όπως είναι τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

error: Content is protected !!