Κυκλοφορία του Τύπου στα σούπερ μάρκετ – Ερώτηση Μπουκώρου προς τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗ 26 6 1024x713 1

Διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της κυκλοφορίας του Τύπου στα σούπερ μάρκετ ζητά  με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό τις ανησυχίες του κόσμου του Τύπου, σχετικά με την πρόβλεψη, οι εφημερίδες να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ προς διευκόλυνση των πολιτών. Χαρακτηριστικά, όπως επισημαίνει ο Χρήστος Μπουκώρος, το ερώτημα των επιχειρήσεων του Τύπου είναι κατά πόσο τα σούπερ μάρκετ είναι έτοιμα για τη σωστή διαχείριση και πώληση των εφημερίδων. 

KEN 4

Πιο αναλυτικά, στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει τα εξής: «Στη διάρκεια της πρωτόγνωρης κρίσης που όλοι βιώνουμε, το αγαθό της ενημέρωσης είναι κορυφαίας σημασίας. Στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε, ορθώς, κύριε Υπουργέ, προβλέψατε την υποχρεωτική πώληση εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ. 

Δυστυχώς, όμως, γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών από αθηναϊκές και κυρίως από περιφερειακές εφημερίδες, ότι καμιά προετοιμασία δεν υπάρχει από τους υπευθύνους των σούπερ μάρκετ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στα ερωτήματα των επιχειρήσεων Τύπου, είτε δηλώνουν άγνοια, είτε εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις. Ούτε κοινωνικά, ούτε νομικά είναι αποδεκτή μια τέτοια συμπεριφορά, ιδιαίτερα από επιχειρήσεις, οι οποίες την εποχή της κρίσης καταγράφουν αύξηση των τζίρων τους. 

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Με ποιόν τρόπο θα ελεγχθεί η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρόβλεψης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου οι πολίτες που επισκέπτονται αποκλειστικά και μόνο τα σούπερ μάρκετ να έχουν πρόσβαση στην ψύχραιμη ενημέρωση που προσφέρει ο Τύπος;». 
error: Content is protected !!