ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα στήριξης στους ιδιώτες ιατρούς λόγω κορωνοϊού ζητά ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος 

boukoros
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μέτρα στήριξης για τους ιδιώτες ιατρούς ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή ο Χρήστος Μπουκώρος, οι ιδιώτες ιατροί, οι κλινικές και οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια υπηρετούν και προσφέρουν τα μέγιστα στους ασθενείς τους, εν μέσω πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή υφίστανται σημαντικές απώλειες εισοδήματος, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών. 

KEN

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο πανδημίας του κορωνοϊού, σύσσωμη η ιατρική κοινότητα προσφέρει τα μέγιστα για την αντιμετώπισή του. Οι νοσοκομειακοί ιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται αναμφίβολα στην πρώτη γραμμή, αποτελώντας τη δύναμη του πυρός για την προστασία όλων μας, για την προστασία της χώρας μας. 

Την ίδια στιγμή όμως και οι ιδιώτες ιατροί βρίσκονται και αυτοί στις επάλξεις, προσφέροντας τα μέγιστα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Γιατροί, κλινικές και εργαστήρια με δεκάδες εργαζομένους αφιερώνουν ολόκληρα εικοσιτετράωρα, εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά,  με άυλες συνταγές, ενώ καταγράφουν μεγάλες απώλειες εισοδήματος, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων. 

Σίγουρα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τη σημαντική τους προσφορά, αλλά και την οικονομική ζημία που υφίστανται. Είναι οι επιστήμονες που και αυτοί προσπαθούν από το δικό τους μετερίζι και είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού, μόλις τους ζητηθεί. 

Οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα ληφθούν μέτρα στήριξης και για τους ιδιώτες ιατρούς, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τους. 

Κατόπιν τούτων,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  1. Ποια μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τους ιδιώτες ιατρούς και τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές και τα εργαστήρια που εν μέσω πανδημίας, αν και προσφέρουν, βλέπουν να υφίστανται σημαντικές απώλειες εισοδήματος, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου. 
error: Content is protected !!