Βόλος: Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο – 142 άτομα εξυπηρετήθηκαν από το τηλεφωνικό κέντρο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2
milonas 728x90 1
728x110 2

 Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών στο μέχρι τώρα διάστημα της ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στην πόλη και αποφασίστηκαν νέα μέτρα, μετά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε και ήδη ισχύει.

 Για μια ακόμη αφορά επιβεβαιώθηκε η βούληση και η αποφασιστικότητα όλων όπως ο Δήμος συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την στήριξη ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεμονωμένων συμπολιτών, που χρήζουν βοήθειας, και συνολικά για την περαιτέρω ανακούφιση των πολιτών και την, κατά το μέτρο που του αναλογεί,  συμβολή στην ελάφρυνση των οικονομικών προβλημάτων των δημοτών.

 Στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία η τηλεφωνική υπηρεσία βοήθειας (τηλ. 24213 – 53140 και 24213 – 53158) μέσω της οποίας συντονίζεται το σύνολο των κοινωνικών δομών του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, ΚΕΠΑ Υγείας, κλπ) για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας και στήριξης σε συμπολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες,  αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και τους απόρους και οικονομικά αδύναμους.

Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί 142 συμπολίτες μας, ενώ επίσης,  εξυπηρετούνται και συσσίτια από τα Σπίτια Γαλήνης, όπου αυτά δεν λειτουργούν λόγω της μη προσέλευσης εθελοντών.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι η Καθαριότητα λειτουργεί με το 100% του προσωπικού, πλην των αδειών ειδικού σκοπού και η εικόνα της καθαριότητας της πόλης είναι πολύ καλή. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όπως προβλέπουν τα Π.Ν.Π.

 Η Δημοτική Αστυνομία προβαίνει από σήμερα το πρωί στους ελέγχους που προβλέπονται για την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας.  Έχουν χορηγηθεί σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου βεβαιώσεις τύπου Α όπως προβλέπει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 Οι λαϊκές αγορές διεξάγονται με το 50% των πωλητών  και σε απόσταση των 5μ. ο ένας από τον άλλο.

 Τέλος στον τομέα της λήψης μέτρων οικονομικής ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων αναστέλλεται έως 31-5-2020 η καταβολή μισθωμάτων για την ενοικίαση  επιχειρήσεων ιδιοκτησίας Δήμου Βόλου που έχουν κλείσει με Νόμο και για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίου.

 Επίσης απαλλάσσονται από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, οι επιχειρήσεις  που διέκοψαν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους.

 Όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής οφείλουν καθημερινά να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και να αγωνίζονται για την ποιοτική τους αναβάθμιση, όπου αυτό είναι εφικτό. Τα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επαναξιολογούνται και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες που στο μεταξύ από την καθημερινότητα προκύπτουν.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Οργανισμών του Δήμου (ΔΕΥΑΜΒ, ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ),  ο εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής  Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου και οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου.

error: Content is protected !!