Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου 250 Έλληνες

2842054
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 19:43

Παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο Στάνσεντ του Λονδίνου βρίσκονται 250 Έλληνες που επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος επαναπατρισμού τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι 250 Έλληνες κυρίως φοιτητές, είχαν προμηθευτεί εισητήριο και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που περιλαμβάνουν και την απαγόρευση πτήσεων, οι επιβάτες βρίσκονται αυτή την στιγμή και επί τρεις ώρες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο μην γνωρίζοντας ποια θα είναι η εξέλιξη. Στο μεταξύ, η ίδια εικόνα όπως δήλωσαν στο zougla.gr, επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους στην Ελλάδα απυθύνουν έκκληση στην Ελληνική Πρεσβεία και τις αρμόδιες αρχές να επιτραπεί μια έκτακτη πτήση κατ΄εξαίρεση ώστε να κατορθώσουν να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα. Οι ελληνικές αρχές, από όσο δήλωσαν οι συγγενείς των Ελλήνων στο zougla.gr τους διαμηνύουν ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως οι ίδιοι φοβούνται ότι δεν θα ευοδωθούν. Η μόνη τους επιλογή στην περίπτωση αυτή θα είναι να επιστέψουν πάλι πίσω στα σπίτια όπου διέμεναν και να συνεχίσουν να βρίσκονται σε καραντίντα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 19:43

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!