Ζητούν οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση τα Συνεργεία Αυτοκινήτων της Μαγνησίας

sinergeia autokiniton
milonas 728x120

Αίτημα άμεσης στήριξης των συνεργείων επισκευής και συντήρησης οχημάτων απέστειλε στο Υπουργείο ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μαγνησίας, αναφορικά με τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην οικονομία.

Η επιστολή:

“Ενόψει της πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα περιόδου που διανεύουμε και της εξαίρεσης των συνεργείων αυτοκινήτων από τα σχετικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και των επιχειρήσεων, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το εθελοντικό κλείσιμο των συνεργείων, δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέσο προστασίας.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής ευθύνης, θεωρούμε ότι για την προστασία της υγείας όλων μας, των οικογενειών μας, των εργαζομένων μας, αλλά και των καταναλωτών – πελατών μας, τα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων πρέπει να ενταχθούν στις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους δεδομένου ότι:

• Το αυτοκίνητο όχημα αποτελεί πρωτίστως φορέα μολύνσεως, ενόψει του κλειστού εσωτερικού χώρου – θαλάμου επιβατών και την είσοδο, παραμονή και έξοδο των χρηστών – οδηγών σε αυτόν.
• Τα συνεργεία οχημάτων αποτελούν χώρους μεγάλης συνάθροισης του κοινού, δεδομένου ότι πολλές μικρο – επισκευές και έλεγχοι γίνονται παρουσία των ιδιοκτητών – κατόχων των οχημάτων.
• Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η διατήρηση της λειτουργίας τους σε αυτό το πλαίσιο, θέτει άνευ λόγου σε κίνδυνο την υγεία των εκμεταλλευτών των συνεργείων, των εργαζομένων και των καταναλωτών – πελατών – ιδιοκτητών οχημάτων.

Οι λειτουργούσες σήμερα επιχειρήσεις του κλάδου (αποτελούμενες στη συντριπτική τους πλειοψηφία από αυτο-απασχολούμενους με προσωπικό λιγότερο των 10 εργαζομένων), απειλούνται από άμεση οικονομική κατάρρευση, καθότι, ενόψει των συνθηκών της αγοράς (lock out) και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αντιμετωπίζουν μείωση του τζίρου τους τουλάχιστον 90 % !!!

Πρόσφατα, στους επιλέξιμους ΚΑΔ στήριξης εντάχθηκαν τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης μοτοσικλετών (ΚΑΔ 4540), όχι, όμως, τα λοιπά συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων (ΚΑΔ 4520), τα οποία εξαιρέθηκαν από το μέτρο αναγκαστικού κλεισίματος, με αποτέλεσμα οι επισκευαστές να διατηρούν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους με μηδενικό, πλέον, τζίρο και ανοιχτές όλες τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις (μισθούς, μισθώματα, δόσεις εφορίας, δάνεια κ.ο.κ.), απειλούμενοι με πλήρη οικονομική καταστροφή.

Ενόψει των ανωτέρω, ζητάμε την άμεση ένταξη όλων των συνεργείων επισκευής και συντήρησης οχημάτων (ΚΑΔ 4520) στις επιλέξιμες ΚΑΔ των μέτρων στήριξης που θα ισχύσουν για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η επιστολή θα ευαισθητοποιήσει τους υπευθύνους, αρχικά για τη δημόσια υγεία και κατά δεύτερον για τη στήριξη των επιχειρήσεων-μελών μας που θα πληγούν προτόγνωρα το επόμενο χρονικό διάστημα και θα κληθούν να παλέψουν για την επιβίωσή τους.”

 

error: Content is protected !!