Στα 78 τα νέα κρούσματα

2842473
stergiou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 18:36

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμοξιολογίας Σ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας 78 νέα κρούσματα του ιού καταγράφηκαν στη χώρα μας, αναβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821. Οι 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας παράλληλα, συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών και σκούπισμα με χειροπετσέτα μιας χρήσης, ενώ για το μπάνιο είπε πως μπορούμε να το απολυμένουμε με διάλυμα χλωρίνης. «Κανόνας είναι η απομόνωση για 10 ημέρες από την πρώτη ημέρα των συμπτωμάτων και η καραντίνα 14 ημερών για τους συγγενείς του ασθενή», σημείωσε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή Μίκης Ξάνθης

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης η περιοχή Μίκης Ξάνθης. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη.

«Καλούμε τους κάτοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους, οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί», είπε ο κ. Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας πως θα γίνεται διανομή τροφίμων στους κατοίκους.

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε ακόμα κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται μτα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 18:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!