Αχιλλέας Μπέος: Η περιπέτεια θα τελειώσει και του χρόνου θα γιορτάσουμε, όλοι μαζί πιο δυνατοί

beos e1577144196552 scaled 2
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Σε μήνυμά του λόγω της ημέρας, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αναφέρει:

Φίλες και φίλοι Χρόνια πολλά
Σε μια ιδιαίτερη και κρίσιμη συγκυρία, σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας, ο Ελληνισμός γιορτάζει σήμερα την μεγάλη θρησκευτική και εθνική γιορτή του. Ασφαλώς ο φετινός σε τίποτα δεν θυμίζει τους γιορτασμούς της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, των παρελθόντων χρόνων.

Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και γενικότερα στην κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα μας, ο εύλογος φόβος και η ανησυχία για το αύριο, συνθέτουν μια δύσκολη πραγματικότητα που στερεί από τη σημερινή γιορτή την λαμπρότητα και επισημότητα των οφειλόμενων τιμών, αλλά όμως δίνει μια ξεχωριστή ευκαιρία να αναδειχθεί η εσωτερικότητα και η πνευματικότητα των ανεκτίμητων διαχρονικών μηνυμάτων και αξιών που στέλνει σε όλους μας.
Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μακριά από τους Ναούς, αλλά με τη σκέψη μας και την καρδιά μας περισσότερο από ποτέ στραμμένη και κοντά στην Παναγία μας.

 Γιορτάζουμε τη μεγάλη εθνική μας γιορτή, χωρίς παρελάσεις και άλλες τιμές, προς τους ήρωες του 1821, που δεν τους ξεχνούμε, πάντα τους τιμούμε και από αυτούς αντλούμε δύναμη, πίστη και κουράγιο στον τεράστιο αγώνα που σήμερα η πατρίδα μας δίνει με την καταστροφική απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φίλες και φίλοι,
Οι στιγμές είναι δύσκολες και κρίσιμες και πρέπει όλοι με ενότητα, αποφασιστικότητα, κοινωνική αλληλεγγύη και ατομική υπευθυνότητα να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Το «Μένουμε Σπίτι», προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας και τους συμπολίτες μας είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την μεγάλη, διπλή, εθνική και θρησκευτική μας γιορτή, με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι σύντομα η περιπέτεια θα τελειώσει και του χρόνου θα την γιορτάσουμε, όλοι μαζί, σοφότεροι, πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη συνείδηση των πραγματικών της νοημάτων.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!

error: Content is protected !!