Στην Αθήνα το πλήρωμα του καταμαράν που ήταν σε καραντίνα στο λιμάνι του Βόλου

IMG 20200324 1241071 scaled 1 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Έληξε η περιπέτεια των τεσσάρων αλλοδαπών που βρίσκονταν χθες σε καραντίνα εντός καταμαράν στο λιμάνι του Βόλου. Μετά από επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου, το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι και οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για να επαναπατριστούν.

 Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

Σας γνωρίζουμε ότι χθες 24-3-2020 και ώρα 22:30 μ.μ. επετράπη η αποβίβαση του πληρώματος του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου υπό ελληνική σημαία ΄΄ΚΛΕΙΩ΄΄ για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας καθώς και για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των μελών του αλλοδαπού πληρώματος (τρείς υπήκοοι Γαλλίας και ένας Αυστρίας).
Οι εν λόγω υπήκοοι Ε.Ε. επέβαιναν στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όρμου Βόλου, έχοντας αναχωρήσει από λιμένα της Γαλλίας την 19-2-2020.
Στις 19-3-2020 και ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αντιμετώπισε το μέτρο της απαγόρευσης κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια. Χθες και περί ώρα 22:30 μ.μ., μετά από συντονισμένες ενέργειες της υπηρεσίας μας το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα μας ρυμουλκούμενο μετά από μηχανική βλάβη από Ρ/Κ ασφάλειας λιμένα με ασφάλεια και ακολούθως, αφού πλαγιοδέτησε σε θέση που υποδείχτηκε επετράπη η αποβίβαση των μελών του πληρώματος του.
Με τη μέριμνα και τις συντονισμένες ενέργειες των πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστρίας στην Ελλάδα , αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση και του αρμόδιου κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Βόλου, αλλά και ΥΝΑΝΠ /ΑΛΣ ΕΛ. ΑΚΤ για το περιστατικό και αφού προηγουμένως κατατέθηκε στην υπηρεσία μας από τον κυβερνήτη σχετική ναυτιλιακή δήλωση υγείας του πληρώματος το ανωτέρω πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια και αναχώρησε άμεσα οδικώς με μέριμνα των Πρεσβειών για την Αθήνα όπου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους στις χώρες καταγωγής τους.

error: Content is protected !!