«Ουρές» στα λογιστικά γραφεία του Βόλου για το επίδομα των 800 ευρώ

aaafa376c9080015bc19ba6bdd96d10c XL
milonas 728x120

Παρότι οι περισσότεροι επαγγελματίες, έχουν βάλει λουκέτο σε καταστήματα και επιχειρήσεις και “μένουν σπίτι”, υπάρχει ένας κλάδος που εργάζεται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες. Οι λογιστές!

Στα λογιστικά γραφεία επικρατεί πανικός, αφού όλα τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καλούνται να τα εξειδικεύσουν και να κάνουν την… “βρώμικη” δουλειά για εκατοντάδες πελάτες, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τα τηλέφωνα των λογιστικών γραφείων χτυπούν ασταμάτητα, αλλά και οι επισκέψεις σε λογιστικά γραφεία έχουν αυξηθεί, παρά τον περιορισμό στην κυκλοφορία των πολιτών, από επαγγελματίες που ρωτούν αν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ.

Καταστηματάρχες, βιοτέχνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ακόμα και νοσηλευτές δημοσίων νοσοκομείων (!) απευθύνονται στους λογιστές για να πληροφορηθούν αν θα λάβουν τα χρήματα.

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι οι εξής:

  • Μισθωτοί σε επιχειρήσεις που έκλεισαν
  • Μισθωτοί σε αναστολή εργασίας σε κλάδους με μειωμένο τζίρο
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Πολλαπλώς απασχολούμενοι (εφάπαξ επίδομα)
  • Απολυθέντες – παραιτηθέντες (1/3 έως 20/3)

Πώς θα δοθεί το επίδομα

Για να λάβουν οι παραπάνω το συγκεκριμένο επίδομα, θα πρέπει οι εργοδότες να δηλώσουν τους δικαιούχους στην ΕΡΓΑΝΗ έως τις 31 Μαρτίου

Οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση στο supportemployees.yeka.gr

Οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις 10 Απριλίου,

error: Content is protected !!