Αναχώρησαν για τη Γερμανία 250 Ευρωπαίοι τουρίστες

2844144
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, 06:02

Περίπου 250 Ευρωπαίοι τουρίστες που είχαν αποκλειστεί στη Νικαράγουα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναχώρησαν χθες Σάββατο για τη Γερμανία, με ειδική πτήση αεροσκάφους που μίσθωσε το Βερολίνο με την υποστήριξη της Ε.Ε., γνωστοποίησε η γερμανική πρεσβεία.

Οι τουρίστες, περίπου οι μισοί εκ των οποίων είναι υπήκοοι Γερμανίας, «ήταν αποκλεισμένοι στη Νικαράγουα εξαιτίας της διακοπής των εμπορικών πτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε η πρεσβεία με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι τουρίστες αναχώρησαν από τη Μανάγουα με μισθωμένο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας Condor, ενώ προβλέπεται ότι θα γίνει μία ακόμη — η δεύτερη και τελευταία — τέτοια πτήση στις 2 Απριλίου για τη μεταφορά Ευρωπαίων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η πρεσβεία της Γερμανίας παροτρύνει όλους τους Γερμανούς τουρίστες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία» που παρουσιάστηκε, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ παρότρυνε με τη σειρά της τους Αμερικανούς να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που τους δίνεται, καθώς ορισμένες πτήσεις θα αναχωρήσουν από τη Νικαράγουα το προσεχές διάστημα, για να επιστρέψουν.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, 06:03

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!