Σκοτώνει ο κορωνοϊός (και) τον έρωτα; Ζευγάρια Λαρισαίων απαντούν!

tatsiou magoutis
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

||| Γράφει η Βένια Βλώτσου

Ημέρα καραντίνας…. όποιος θυμάται τον αριθμό να σηκώσει το χέρι του, όχι ότι θα το δει κανείς, λόγου χάρη. Και ξαφνικά όλος ο χρόνος που κάποτε κυνηγούσες μανιωδώς μέρα-νύχτα, έχει ξαπλώσει φαρδύς πλατύς μπροστά σου και εσύ το μόνο που επιθυμείς, άκουσον άκουσον, είναι να τον κλωτσήσεις να φύγει μακριά. Γιατί άλλο το να έχεις χρόνο με βάση τη ζωή που θεωρούσες δεδομένη ότι θα σου προσφέρεται εις αεί, άλλο το να έχεις ατελείωτο χρόνο κλεισμένος μέσα σε τέσσερις (άλλοτε περισσότερους, άλλοτε λιγότερους) τοίχους.

Ευτυχώς για κάποιους, δυστυχώς για κάποιους άλλους, αυτή η αναγκαστική συμβίωση έρχεται σε πολλές περιπτώσεις πακέτο και με τον/την σύντροφό σου. Και η κατηγοριοποίηση προκύπτει από το γεγονός ότι η λεγόμενη ‘’καραντίνα’’ είτε θα δημιουργήσει ισορροπίες ανάμεσα στα ζευγάρια που θα θωρακίσουν τη σχέση και θα την καταστήσουν ικανή να λειτουργήσει σε ενδεχόμενες αντίξοες συνθήκες, το λεγόμενο και level-up, είτε αγεφύρωτα χάσματα θα έρθουν στην επιφάνεια και θα προκαλέσουν ολική ρήξη.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται και η σχέση των Λαρισαίων Ξένιας Τάτσιου, έμπειρης διοικητικής υπαλλήλου σε μονάδες υγείας, παντρεμένη με τον Βαγγέλη Μαγγούτη, γυμναστή και ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην πόλη των Τρικάλων.

Η Ξένια Τάτσιου με τον Βαγγέλη Μαγγούτη

«Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις συνηθίσει σε ένα γεμάτο πρόγραμμα λόγω των ωραρίων δουλειάς, θέλει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, για να ενταχθείς ομαλά στους καινούργιους ρυθμούς. Βέβαια είναι ίσως η πρώτη φορά που έχουμε τόσο κοινό ελεύθερο χρόνο με τον Βαγγέλη για να τον περάσουμε μαζί. Η καθημερινότητα όπως είναι φυσικό περιέχει πολλή γυμναστική, αρκετές ώρες συζητήσεων και να σου εκμυστηρευτώ ότι εμείς τώρα ανακαλύψαμε το Netflix, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Δεδομένης της κατάστασης, το γεγονός που απολαμβάνω περισσότερο είναι ότι το σπίτι δεν έχει υπάρξει πιο καθαρό (γέλια).»

Ο Βαγγέλης ο οποίος είναι ένας αρκετά δραστήριος άνθρωπος, υποστηρίζει ότι ενώ στην αρχή θεωρούσε βουνό το γεγονός ότι έπρεπε να ζει συνεχώς κλεισμένος στο σπίτι, αποφάσισε να βρει τρόπους να περνά δημιουργικά το χρόνο του. Το μυστικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να μην αφήνεσαι στις αρνητικές σου σκέψεις και να μένεις πιστός στο πρόγραμμά σου. «Η συμβίωση με τον σύντροφό σου θα μπορούσε να θεωρηθεί η ευκαιρία, για να μάθει ο ένας τον άλλον πιο ουσιαστικά, σε εμάς ευτυχώς λειτουργεί. Επίσης έχω βρει κάπως τον τρόπο να αναβιώσω τα φοιτητικά μου χρόνια παίζοντας games στον υπολογιστή. Το αρνητικό και ψυχοφθόρο κομμάτι της όλης κατάστασης είναι η επόμενη μέρα, και μιλάω κυρίως οικονομικά. Ειδικά όταν έχεις μια επιχείρηση οι υποχρεώσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες και το μέλλον τρομερά αβέβαιο .»

Το κομμάτι του άγχους για το οικονομικό μέλλον της επιχείρησης του, βιώνει και ο κύριος Γιάννης Γκόγκος , ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που χρονολογείται από το 1978, διατηρώντας με τη γυναίκα του Χρυσούλα ζαχαροπλαστείο έξω από την πόλη της Λάρισας.

Σκοτώνει ο κορωνοϊός (και) τον έρωτα; Ζευγάρια Λαρισαίων απαντούν!
Ο Γιάννης και η Χρυσούλα Γκόγκου

Μάλιστα πριν εφαρμοστεί το μέτρο της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας πραγματοποιούσαν εργασίες για το δεύτερο κατάστημα που προορίζεται να ανοίξει στο κέντρο της πόλης. Ο κύριος Γιάννης όσες φορές έχω συναναστραφεί μαζί του είναι αυτό που λέμε “η ψυχή της παρέας”. Θα βρει σίγουρα μέσα από το καλαμπούρι έναν τρόπο να σου φτιάξει τη διάθεση. Όταν τον ρώτησα αν είναι δύσκολη για αυτόν η συνθήκη του εγκλεισμού μου απάντησε ότι το πρωτεύον κομμάτι είναι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, μπροστά σε αυτή τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται βήμα βήμα, προφανώς και για τον ίδιο και την οικογένειά του είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο το γεγονός ότι σταμάτησε η δουλειά ενώ οι υποχρεώσεις συνεχίζουν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα τους απασχολήσει μετέπειτα. Προς το παρόν απολαμβάνει, όπως χαριτολογώντας λέει, τον δεύτερο μήνα του μέλιτος με την γυναίκα του και τους μαραθωνίους συζητήσεων και επιτραπέζιων με τον μεγάλο του γιο, ο οποίος μένει για αυτό το διάστημα μαζί τους.

Η κυρία Χρυσούλα από την άλλη, ως πιο οργανωτική, έχει  αυξημένη αγωνία για την οικονομική πορεία των πραγμάτων και όταν δεν απολαμβάνει τη συντροφιά του κυρίου Γιάννη και του γιού της, αφιερώνεται στη μαγειρική και στις συζητήσεις με φίλους. «Είναι γεγονός ότι έχω πολλά χρόνια να ξυπνήσω μετά τις έξι το πρωί χωρίς να τρέχω να προλάβω το πρόγραμμα της δουλειάς. Θα προτιμούσα βέβαια να μην υπήρχε όλη αυτή η θλίψη αλλά με τον Γιάννη συμφωνήσαμε να εστιάζουμε στα θετικά για να μην μας πάρει από κάτω. Το άγχος μου για αυτά που έρχονται είναι προφανώς πολύ μεγάλο, όπως και των περισσοτέρων, το διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά άλλωστε ότι ο εγκλεισμός τόσες μέρες σε φέρνει αντιμέτωπο με πολλές αρνητικές σκέψεις, τρομερή αγωνία και πολλές φορές με το αίσθημα της κατάθλιψης. Μέχρι αυτήν τη στιγμή κατορθώνω να ξεχνιέμαι μιλώντας με φίλους μου στα τηλέφωνα, παίζοντας επιτραπέζια με τους δυο άντρες του σπιτιού και φτιάχνοντας σπιτικά ψωμάκια. Ευτυχώς με το Γιάννη μάθαμε να συμβιώνουμε άριστα όλα αυτά τα χρόνια και στο σπίτι και στη δουλειά και σε όλα τα θέματα είμαστε ενωμένοι, όταν ο ένας εγκλωβίζεται στις αρνητικές του σκέψεις είναι πάντα εκεί ο άλλος για να βοηθήσει.»

Για την Γεωργία Παπακωνσταντίνου και το Παναγιώτη Ψαρρό η καθημερινότητα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έχει διαφοροποιηθεί και πολύ.

Σκοτώνει ο κορωνοϊός (και) τον έρωτα; Ζευγάρια Λαρισαίων απαντούν!
Η Γεωργία Παπακωνσταντίνου με τον Παναγιώτη Ψαρρό και την κόρη τους

Μετά την καλοκαιρινή μετάθεση του Παναγιώτη στο νησί της Λήμνου, ο οποίος είναι ένστολος στην πολεμική αεροπορία, οι δυο τους μαζί με το δύο χρονών κοριτσάκι τους περνούν τον περισσότερο χρόνο παίζοντας. Η Γεωργία ως δραστήρια μαμά και εκπαιδευτικός, όλο το χρόνο που είχε όταν τελείωνε το σχολείο τον αφιέρωνε σε δραστηριότητες με τη μικρή, οπότε τώρα συνεχίζει να κάνει το ίδιο. «Η παραμονή στο σπίτι δεν έχει επηρεάσει τη σχέση μας. Περνάμε πολλές ώρες παίζοντας με τη μικρή οπότε η μέρα τελειώνει χωρίς να το καταλάβουμε πολλές φορές. Αυτό απασχολεί το μυαλό και τον δυο ως προς το να μην επηρεαζόμαστε από τις άσχημες ειδήσεις και να μην κυριευόμαστε από το αίσθημα του πανικού. Υπάρχει βέβαια και ο προσωπικός χρόνος του καθενός για να διατηρούνται και οι ισορροπίες της σχέσης.

Ο Παναγιώτης συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, ως ένστολος και εμείς οι εκπαιδευτικοί ξεκινήσαμε τα μαθήματα μέσω διαδικτύου, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα. Εκνευρισμοί και μικροεντάσεις είναι λογικό να προκύπτουν αλλά πάντα διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις χωρίς να οδηγούμαστε στα άκρα. Η γραμμή πλεύσης είναι κοινή. Αυτό που ανακαλύψαμε τις τελευταίες μέρες ότι χαλαρώνει και τους τρεις είναι ο χορός, στοιχείο που εντάξαμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα.»

Η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου  χειρούργος- οδοντίατρος, η οποία διατηρεί οδοντιατρείο στο κέντρο της Λάρισας προσπαθεί μαζί τον σύντροφό της Γιώργο, αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας, να διατηρούν τη ψυχραιμία τους και να ενημερώνονται από όσο το δυνατόν πιο έγκυρες επιστημονικές πηγές για τις εξελίξεις των πραγμάτων.

Σκοτώνει ο κορωνοϊός (και) τον έρωτα; Ζευγάρια Λαρισαίων απαντούν!
Η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και ο σύζυγός της Γιώργος

Η Χρυσάνθη, ακολουθώντας τις οδηγίες της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας, πηγαίνει πλέον στο οδοντιατρείο όταν προκύπτει κάποιο  έκτακτο περιστατικό, τηρώντας φυσικά όλα τα πρωτόκολλα απολύμανσης και αποστείρωσης που ούτως ή άλλως τηρούσε. Η ίδια με χαριτωμένο τόνο επισημαίνει ότι για αυτήν το όλο θέμα ‘’γάντια – μάσκα’’ φαίνεται πολύ οικείο λόγω της δουλειάς της αλλά θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση αυτών, καθώς αναφέρονται σοβαρές ελλείψεις από επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Ο Γιώργος ο οποίος συνεχίζει και δουλεύει στους ήδη υπάρχοντες καθημερινούς του ρυθμούς, αστειευόμενος αναφέρεται στο γεγονός ότι πλέον χαιρόμαστε για τις ώρες δουλειάς οι οποίες αποτελούν τη μόνη διέξοδο από το σπίτι. Και οι δυο συμφωνούν στο ότι περνούν ευχάριστα το χρόνο που έχουν μαζί, συνθήκη πρωτόγνωρη για τους ίδιους λόγω δουλειάς, βλέποντας ταινίες, μαγειρεύοντας πολύ και κάνοντας γυμναστική για να διατηρούν τον οργανισμό τους σε υγιή επίπεδα. Όσον αφορά τις εξελίξεις του κορονοϊού ενημερώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο από την ιατρική κοινότητα, μένουν πιστοί στην τήρηση των μέτρων και προσπαθούν να μη χάνουν την ψυχραιμία τους..

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τη Χρυσάνθη, είναι η πορεία της γιαγιάς με την οποία συνομιλεί πολλές ώρες στο τηλέφωνο και φροντίζει πηγαίνοντας της φαγητό και φάρμακα, πάντα τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. «Είναι γεγονός ότι όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες συνθήκες, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης. Η ιατρική κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με έναν νέο ιό, γεγονός που χρειάζεται χρόνο. Οι συνθήκες εγκλεισμού είναι εκ των πραγμάτων δύσκολες για όλους, όμως χρειάζεται ψυχραιμία, προσθήκες συνηθειών στο πρόγραμμα που σπάνε τη ρουτίνα και τήρηση των μέτρων για να ξαναμπούμε στους ρυθμούς της ζωής που είχαμε. Όσο μεγαλύτερο το διάστημα που όλα είναι ανενεργά, τόσο δυσκολότερο φαντάζει το μέλλον. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το μετά, και ομολογουμένως λέγονται πολλά, πρέπει όμως να είμαστε υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά αν θέλουμε να το ζήσουμε».

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!