Η Τουρκία άρχισε να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό

2845574
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 10:04

KENT 2

«Προτού ακόμη εκδηλωθεί η επιδημία του κορωνοϊού, η Τουρκία άρχισε να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης και συνεχίζει να το κάνει καθημερινά» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι Ulke TV.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκδήλωσης του ιού, είπε ο κ. Σοϊλού, η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει νοσοκομεία στα σύνορά της και να τοποθετεί θερμικές κάμερες σε όλα τα αεροδρόμιά της.

«Παρά τον κορωνοϊό, ωστόσο, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιτελούν νυχθημερόν το καθήκον τους ενώ συνεχίζεται η πάλη της χώρας εναντίον της τρομοκρατίας» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλους τους Τούρκους πολίτες άνω των 65.

«Μαζί με τους ιμάμηδές μας, τους αστυνομικούς, τη χωροφυλακή, τους δασκάλους και πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, επισκεφθήκαμε τα σπίτια 725.000 ηλικιωμένων και καλύψαμε τις ανάγκες τους» πρόσθεσε.

Ο Σοϊλού καταφέρθηκε κατά των fake news, που, όπως είπε, κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα προχωρήσει σε μέτρα.

«Έχουμε εντοπίσει 2.863 λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19 στη χώρα μας. Κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς σχετίζονται με τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETO και DHKP-C» σχολίασε.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι, ύστερα από τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, οι μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων μειώθηκαν κατά 98,9% και έχουν τεθεί σε καραντίνα 50 κωμοπόλεις και χωριά σε 21 αστικές περιοχές.

«Προσπαθούμε να λάβουμε αυστηρότατα μέτρα πριν είναι πολύ αργά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανακοίνωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αστυνομικές επιχειρήσεις κατά 243 επιχειρήσεων επειδή υπερχρέωσαν πελάτες για μάσκες και προστατευτικό ρουχισμό.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κάλεσε επίσης όλους τους Τούρκους πολίτες να μένουν στο σπίτι τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 10:09

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!