Η Εφορεία Αρχαιοτήρων πατάει φρένο σε έργο του Δήμου Σκοπέλου

collage 2 1024x480 1
stergiou
728x110 3

Να σταματήσει την κατασκευή πετρόκτιστων τοιχίων από το χώρο στάθμευσης του λιμανιού προς την πλευρά του Ακληπιείου κάλεσε το δήμο Σκοπέλου η Εφορεία Αρχαιοτήτων καθώς δεν διέθετε εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το σήμα διακοπής εστάλη σήμερα μετά από αυτοψία που έγινε χθες από αρχαιολόγο έπειτα από καταγγελίες πολιτών και κλήθηκε ο δήμος υποβάλλει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες και λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, στέλεχος της αρχαιολογίας, και στο παρελθόν η υπηρεσία αντιμετώπισε θέματα αυθαιρεσιών από την νυν δημοτική αρχή Σκοπέλου. Τονίστηκε πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο και το κομμάτι που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί μέσα σε μία εβδομάδα. Ένα εργάτης της αρχαιολογίας στο νησί είχε να περάσει από το σημείο τουλάχιστον μία εβδομάδα ενώ από ό,τι φαίνεται δεν αξιολόγησε αρχικά ως σημαντικό το γεγονός ότι γίνονταν έργα που θα φθάσουν και θα ξεπεράσουν το Ασκληπιείο, όπου οι ανασκαφές που είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1960, περνούσαν και κάτω από το δρόμο και είχαν γίνει και μέσα στη θάλασσα.

Ο αρχαιολόγος της υπηρεσίας είχε επαφή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ξηντάρη ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν είχαν ληφθεί άδειες και ότι ο δήμος είχε σκοπό να φθάσει το έργο πέρα και από το Ασκληπιείο. Ο λόγος που προχώρησαν στο έργο όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος ήταν ότι ήθελαν να κρατήσουν το δρόμο, καθώς η περιοχή υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες πριν λίγα χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν λάβει  τις σχετικές εγκρίσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Λιμενικό Ταμείο και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι στην ΕΡΤ Βόλου που απέστειλαν και το φωτογραφικό υλικό πο περιλαμβάνεται, έχουν μεταφερθεί κατά μήκος της προαναφερόμενη περιοχής πέτρες, άμμος (ίσως και από την ακτή Μηλιές που κατήγγειλε ήδη η δημοτική παράταξη της ΛΑΣ), έχουν πέσει μπετά και όλα αυτά χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!