Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας αποκλειστικά για τον κορωνοϊό δημιουργείται στη Λάρισα

maska coronoios ape epidhmia 780x405
milonas 728x120

Η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί την πολτεία στον ανασχεδιασμό των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την αντιμετώπιση της συσσωρευμένης πίεσης που ασκείται στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης.

Το πλάνο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει τη δημιουργία Κέντρων Υγείας 24ης λειτουργίας τα οποία θα έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τον κορωνοϊό, βάζοντας στο “κάδρο” και τη Λάρισα, η οποία θα είναι ένα από τα πέντε μεγάλα αστικά κέντρα όπου θα εφαρμοστεί πρώτα ο νέος θεσμός.

Ο στόχος είναι στα νέα Κέντρα Υγείας να γίνεται αποκλειστικά η διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών. Τα Κέντρα ουσιαστικά να αναλαμβάνουν τη διαλογή, διερεύνηση και διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού, που δεν χρήζουν παραπομπής σε νοσοκομείο.

Το προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας θα μεταφέρεται για την υποστήριξη είτε των Κέντρων Υγείας κορωνοϊού είτε των Νοσοκομείων αναφοράς. Η μετακίνηση των ιατρών θα είναι άμεση. Το προσωπικό των Τοπικών Μονάδων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων θα ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!