ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βολιώτες Ήρωες του Κορωνοϊού – Οι άνθρωποι των delivery

91211399 260987391585023 3791068731967275008 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι “Βολιώτες Ήρωες του κορωνοϊού” φέρνουν μέσω του TheNewspaper.gr στην επιφάνεια καθημερινούς ανθρώπους που την ώρα της εξάπλωσης της πανδημίας, και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφοσιωμένοι στο έργο τους, για να προσφέρουν υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους, ακόμα και να τους σώσουν τις ζωές. Η στήλή αυτή αποτελεί μία υπόκλιση, ένα “ευχαριστώ” της συντακτικής μας ομάδας σε όλους όσοι δίνουν την καθημερινή μάχη. Είμαστε μαζί τους. Τους ευγνωμονούμε!

KENT728X100

 Βασίλης – οδηγός delivery

 Ελάχιστα είναι τα καταστήματα, τα οποία είναι ανοιχτά εν μέσω πανδημίας και κυρίως αφορούν σε εκείνα του τομέα της Εστίασης. Καφετέριες, ψητοπωλεία και μαγειρία διανέμουν φαγητό τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας, με τους ανθρώπους που μεταφέρουν τις συσκευασίες να εξελίσσονται σε σύγχρονοι ήρωες του κορωνοϊού.
  Συναντήσαμε τον Βασίλη, ο οποίος εργάζεται ως ταχυμεταφορέας φαγητού τα τελευταία τρία χρόνια. “Θέτω την υγεία μου σε κίνδυνο καθημερινά. Η δουλειά είναι περισσότερη από κάθε άλλη φορά, αφού είμαστε λιγότερα άτομα, αλλά με περισσότερες παραγγελίες ο καθένας να παραδώσει. Η παραγγελία φαγητού από το σπίτι είναι η μοναδική επιλογή του κόσμου σήμερα” υποστηρίζει ο ίδιος, και συνεχίζει: “Προσπαθούμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Φοράμε μάσκα, απολυμαίνω συνεχώς τα χέρια μου και τα προσωπικά μου αντικείμενα με αντισηπτικό, και φοράω συνεχώς γάντια για να παραδώσω τα κουτιά στους πελάτες”. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει οτι δεν αγχώνεται καθημερινά, αφού έρχεται σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους δε γνωρίζει.

“Από την πλευρά των πελατών υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα καθώς γνωρίζουν ότι η δουλειά του ντελίβερι είναι συνεχώς εκτεθειμένη και πλέον με όσα διαβάζονται και γράφονται καθημερινώς υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος. Κάποιοι πελάτες δεν έρχονται σε επαφή με το προσωπικό, αφήνουν τα λεφτά έξω από την πόρτα και παίρνουν την παραγγελίες μόλις φύγει το ντελίβερι” εξηγεί ο Βασίλης. Αυτό είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνους αρκετούς υπαλλήλους καθώς έτσι δεν κινδυνεύει κανένας από τις δύο πλευρές, αν και χάνονται τα φιλοδωρήματα, τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο του μισθού ενός διανομέα. Ο Βασίλης συμβουλεύει όλους όσους κάνουν αυτή τη δουλειά να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που έχουν παρθεί από το κράτος και να ζητούν και από τους πελάτες την ίδια αντιμετώπιση προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν ανώδυνα όλο αυτό.

 

Ρεπορτάζ: Στέλιος Τζιουβάκας

error: Content is protected !!