Άλμα καταγράφουν οι μετοχές στην Ευρώπη, καθώς επιβραδύνονται οι θάνατοι λόγω του κορωνοϊού

2847965
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 13:01

KEN

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα καθώς η επιβράδυνση των θανάτων λόγω του κορονοϊού ενίσχυσε τις ελπίδες ότι μέτρα καραντίνας αρχίζουν να αποδίδουν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 2,7% αφού έκλεισε την Παρασκευή με την έκτη εβδομαδιαία πτώση τους σε επτά εβδομάδες καθώς η υγειονομική κρίση παρέλυσε την επιχειρηματική δραστηριότητα, αυξάνοντας τις πιθανότητες μαζικών απολύσεων και χρεωκοπιών.

Τα χρηματιστήρια στην Ιταλία και τη Γαλλία σημείωσαν άλμα 3,1% και 3,3% αντίστοιχα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ιταλία κατέγραψε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ στη Γαλλία μειώθηκε ο αριθμός των θανάτων και επιβραδύνθηκε η εισαγωγή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Οι ενδείξεις για επιβράδυνση της επιδημίας στην Ευρώπη είναι σίγουρα πιο σταθερές αν και ακόμα έχουμε έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων», δήλωσε η Σιμόνα Γκαμπαρίνι, οικονομολόγος στην Capital Economics.

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτό είναι πράγματι το σημείο καμπής διότι μπορεί να δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει επιβράδυνση, αλλά μετά να υπάρξει αναζωπύρωση».

Ο δείκτης STOXX 600 έχει χάσει πάνω από 3 τρισεκ. δολάρια από την αξία του από τον Φεβρουάριο, καθώς η βουτιά στην οικονομική δραστηριότητα οδήγησε πολλούς κλάδους στο χείλος της κατάρρευσης, ενώ ανάγκασε εταιρίες να αναστείλουν τη διανομή μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών για να διατηρήσουν ρευστότητα.

Οι αναλυτές αναμένουν τώρα να επιδεινωθεί φέτος η εικόνα ύφεσης που παρουσιάζουν τα κέρδη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων παρά τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 13:01

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!