Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο: Τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν στην Σπηλιά Κισσάβου – Ορμητικοί οι χείμαρροι

xeimarros sphlia 780x405
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι κάτοικοι της Σπηλιάς είναι συνηθισμένοι στις χιονοπτώσεις, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις που δημιούργησαν ορμητικούς χείμαρρους, όπως κατέγραψε με βίντεο ο Νίκος Σελήνης αναρτώντας τα στον λογαριασμό του στο facebook.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο χθες Κυριακή στην Σπηλιά είχαν 102 χιλιοστά νερού, ενώ στο καταφύγιο του Κισσάβου είχε πάνω από ένα μέτρο χιόνι.

Σύμφωνα με τον κ. Σελήνη έπεσαν πολύ μεγάλες ποσότητες νερού στο γεφύρι της Σπηλιάς όπου κατεβαίνουν οι δύο χείμαρροι, αυτός του Αγίου Παντελεήμονα και εκείνος του Κισσάβου, με τα δύο ρέματα να ενώνονται και να κατεβαίνουν στο Συκούριο.

Στα βίντεο βλέπουμε και το υπέροχο παλιό τοξωτό γεφύρι της Σπηλιάς, το οποίο εξυπηρετούσε τους Σπηλιώτες πριν γίνει το καινούργιο. Το παλιό διασώθηκε από πλημμύρες και σεισμούς και στέκει εκεί αγέρωχο!

Εντυπωσιακός επίσης είναι ο καταρράκτης της Σπηλιάς στον δρόμο προς τον Κίσσαβο.

Δείτε το βίντεο με τους ορμητικούς χείμαρρους: 

Και από τα χιόνια σήμερα θα σας δείξω πολλά νερά!! Σήμερα είχαμε 102 χιλιοστά νερού στη σπηλιά. Το χιόνι είναι πάνω από τα 1.200 μέτρα ο Κίσσαβος πρέπει να έχει πάνω από ένα μέτρο χιόνι!! Ο Απρίλιος θα μας καλύψει όλο το χειμώνα φαίνεται από ποσότητες νερού!! Για να μην έχουμε προβλήματα το καλοκαίρι!!! Και η βροχή βέβαια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!!!

Uverejnil používateľ Nikos Selinis Sobota 4. apríla 2020

Δείτε το παλιό τοξωτό γεφύρι της Σπηλιάς: 

Το παλιό τοξωτό γεφύρι της σπηλιάς!! Κάποια στιγμή πρέπει να αξιοποιηθεί!!

Uverejnil používateľ Nikos Selinis Nedeľa 5. apríla 2020

Δείτε τον καταρράκτη του Προφήτη Ηλία:

Ποια Έδεσσα!!!

Uverejnil používateľ Nikos Selinis Nedeľa 5. apríla 2020

https://connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js#xfbml=1&version=v6.0https://connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js#xfbml=1&version=v6.0https://connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js#xfbml=1&version=v6.0

KEN

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!