ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ζ. Μακρή στο πλευρό των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης για την ηθική και οικονομική επιβράβευση της προσφοράς τους

ZETTAMAKRI 800 2
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή κατέθεσε, χθες, Κυριακή 5 Απριλίου 2020,  κοινοβουλευτική αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, για την υποστήριξη του εύλογου αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης για την αναγνώριση της προσφοράς των υπαλλήλων της, εν μέσω πανδημίας.

KEN 1

Ειδικότερα, από την έξαρση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και μετά, η Εξωτερική Φρουρά και, γενικότερα, το προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης έχει εντείνει τις προσπάθειές του και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αδιαλείπτως, στο κοινωνικό σύνολο, ισότιμα με το προσωπικό κάθε άλλης ένοπλης και ένστολης υπηρεσίας που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή  δίνει εξαιρετικό αγώνα για την προστασία του συνόλου των πολιτών της Χώρας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, παρόλο που είναι  υποστελεχωμένη και έχει τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, επιχειρεί καθημερινά, προβαίνοντας σε μεταγωγές και στη φρούρηση δεκάδων κρατουμένων στα νοσοκομεία, πολλοί εκ των οποίων θεωρούνται ύποπτα κρούσματα της νόσου.  

Με την ενέργεια αυτή, η κ. Μακρή ευελπιστεί ότι θα συμπεριληφθούν και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης στις τάξεις των ενστόλων, τους οποίους η πολιτική ηγεσία, προσφάτως, δεσμεύθηκε ότι θα επιβραβεύσει οικονομικά, ως ηθική αναγνώριση της προσφοράς τους εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας.

error: Content is protected !!