ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Απατεώνες προσποιούνται τραπεζικούς υπαλλήλους που εξυπηρετούν ηλικιωμένους λόγω…καραντίνας!

depositphotos 165392886 stock photo woman giving credit card to
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ακόμη και αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε για να υφαρπάξουν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους που λόγω του κορονοϊού παραμένουν μόνοι στο σπίτι.

78χρονη γυναίκα που διαμένει σε περιοχή της Ν. Ιωνίας Βόλου δέχθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα που προσποιήθηκε υπάλληλο Τραπέζης που προθυμοποιήθηκε να κάνει τον απαιτούμενο εφοδιασμό του σπιτιού, φυσικά με το…αζημίωτο.

Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη έκπληκτη άκουσε από την άλλη άκρη του τηλεφώνου την γυναίκα να της λέει ότι δουλεύει στην  τράπεζα που η ίδια έχει τον λογαριασμό και την χρεωστική της κάρτα.

Η ίδια την ενημέρωσε ότι η Τράπεζα για να εξυπηρετήσει τούτες τις δύσκολες ημέρες τους συνταξιούχους, μπορεί να κάνει για λογαριασμό της τις προμήθειες από το σούπερ μάρκετ, αρκεί αυτοί να της παραδώσουν την… τραπεζική της κάρτα! Φοβούμενη η ηλικιωμένη ότι μάλλον απατεώνας και όχι τραπεζικός υπάλληλος ήταν αυτή η γυναίκα που την προσέγγισε τηλεφωνικά, της απάντησε ότι δεν χρειάζεται καμία βοήθεια, αφού την προμήθεια του νοικοκυριού της, την έχουν αναλάβει τα παιδιά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο της κάρτας ήταν μόλις λίγο παραπάνω από 150 ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για…ερασιτέχνες, που δεν προχωρούν σε καμία ιδιαίτερη παρακολούθηση πριν δράσουν.

Η κόρη του παρολίγον θύματος των απατεώνων που προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά από τους συνταξιούχους επικοινώνησε με το TheNewspaper σε μία προσπάθεια ενημέρωσης, ώστε άλλοι συνάνθρωποί μας να μην πέσουν στην παγίδα.

 

 

error: Content is protected !!