ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Βολιώτες «Δραπαίκτες» κάνουν ψυχοθεραπευτικές βιντεοκλήσεις εν μέσω καραντίνας [βίντεο]

Στιγμιότυπο 2020 04 07 6.20.14 μμ
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι θεατρικές πρόβες μπορεί να διεκόπησαν λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας και συναθροίσεων, όμως τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Βόλου «Δραπαίκτες» βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ομαδική… ψυχοθεραπεία μέσω βιντεοκλήσεων!

KEN

Δύο φορές την εβδομάδα “συναντιούνται” μέσω της τεχνολογίας από τα σπίτια τους και συζητούν για διάφορα επίκαιρα θέματα.

Ο συντονιστής της ομάδας Ευάγγελος Κάβουρας μιλώντας στο TheNewspaper.gr εξηγεί:

«Έχοντας αναγκαστικά αναστείλει τις πρόβες μας αντιληφθήκαμε ότι η έλλειψη της φυσικής παρουσίας στην θεατρική άσκηση δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην καλλιτεχνική μας έκφραση. Έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε κανονικά μέσω βιντεοκλήσης, ώστε να μην “σκουριάζουμε”. Ε λοιπόν, τα διάφορα ευτράπελα που παρατήρησα κατά τη διάρκεια αυτών των βιντεοκλήσεων απέκτησαν τη μορφή των διαδικτυακών επεισοδίων “Κορωνοϊοί & Κορωνοκόρες”. Γιοι και κόρες, παιδιά όλοι μας των ημερών τούτων του κορωνοϊού -υπό την έννοια αυτή κι ο τίτλος- ερμηνεύουμε τραγελαφικές καταστάσεις της καθημερινότητας, με στόχο να χαροποιήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά κι εμάς τους ίδιους. Οι συνήθεις θεατές μας στο θέατρο έγιναν τηλε-θεατές μας και φυσικά έχουν προστεθεί και φίλοι από όλη την Ελλάδα, μα ονειρευόμαστε πάντα την ημέρα που θα ανταμωθούμε όλοι μαζί χέρι-χέρι στην πλατεία της γειτονιάς μας, αλλά και στην πλατεία του θεάτρου μετά την αυλαία ακόμη μίας θεατρικής μας παραγωγής. Επειδή την ανθρώπινη επαφή δεν την υποκαθιστά καμία βιντεοκλήση.»

error: Content is protected !!