Τι απαντούν οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ στο οικονομικό πρόγραμμα Τσίπρα για τον κορωνοϊό

Στιγμιότυπο 2019 12 22 12.32.07 μμ 1024x586 780x405 1
milonas 728x120

Το πακέτο μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο “Μένουμε όρθιοι” σχολιάζουν στο TheNewspaper.gr οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνει την ανάγκη συναίνεσης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού λέγοντας οτι “η κυβέρνηση ακούει”. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στη διάρκεια αυτής κρίσης ακούει με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις όλων των κομμάτων και όλων των φορέων. Η κυβέρνηση στην πράξη αποδεικνύει ότι σε αυτή τη δύσκολη μάχη δεν περισσεύει κανείς και το λέει και το εννοεί. 

Σχετικά με τις προστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μόνο μια παρατήρηση,  ο κ. Τσίπρας τις κοστολόγησε στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζει σε αυτά την απώλεια των φορολογικών εσόδων που αναμένεται να είναι στο ύψος των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, δεν διευκρίνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε πιο χρονικό διάστημα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα. Επίσης, κρίσιμο μέγεθος. Κατά τα λοιπά το κυβερνητικό επιτελείο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν αποδείξει ότι δεν πετούν και δεν υποτιμούν καμία πρόταση αρκεί να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη».

Σε τοποθέτησή της στο TheNewspaper.gr η βουλευτής Ζέττα Μακρή αναφέρει:

«Θα πίστευε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διδάχθηκε από την πρόσφατη κυβερνητική του θητεία,με τα γνωστά, καταστροφικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, από την «αποσυρθείσα» απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα για ομόλογα των χωρών του Νότου περάσαμε στην «επανακατάθεση» του αλήστου μνήμης προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Πόση αναντιστοιχία με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών! Πόση απόσταση από την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα!»

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δηλώνει οτι η Ελληνική Κυβέρνηση θα δώσει ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κονδύλια αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ οτι παραθέτει σειρά από ανακριβή στοιχεία. Ειδικότερα, μιλώντας στο TheNewspaper.gr υπογραμμίζει:

«Παραθέτουν σειρά από ανακριβή στοιχεία, όπως αυτά που έδωσε ο Νίκος Παππάς στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Ο οποίος έφτασε στο σημείο να λέει ότι η Γερμανία δίνει το 51% του ΑΕΠ, 22,9% η Γαλλία και αντίστοιχα νούμερα οι άλλες χώρες!

Αντιθέτως, όπως επιβεβαιώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική Κυβέρνηση θα διαθέσει το 3,5% του ΑΕΠ, ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ανόρθωση του ΕΣΥ και για την ανακούφιση των ελευθέρων επαγγελματιών, που πλήττονται. Είναι αστείο να υποκρίνονται ότι κόπτονται αυτοί που σε καιρούς λιγότερο χαλεπούς έπαιρναν το 85% του εισοδήματος κάθε ελεύθερου επαγγελματία μέσω φορολογίας και εισφορών. 

Η κοινωνία γυρίζει οριστικά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στις προτάσεις του, που για άλλη μία φορά είναι μπερδεμένες, μη κοστολογημένες και προδίδουν ότι είναι αδιάβαστοι.»

error: Content is protected !!