ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Έβαλαν πρόστιμο σε στέλεχος του ΚΚΕ που πήγε να διαδηλώσει!

Στιγμιότυπο 2020 04 07 11.13.11 πμ 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Για προσπάθεια φίμωσης κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά την βεβαίωση παράβασης για άσκοπη και αδικαιολόγητη μετακίνηση στον γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας σήμερα το πρωί από άνδρες της Αστυνομίας, λίγα μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο του Βόλου, όπου ελάμβανε χώρα διαμαρτυρία για τον τομέα της Υγείας.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

“Σήμερα, με το τέλος της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων, μπλόκο της αστυνομίας δίπλα από το κτίριο του Νοσοκομείου, επέβαλε πρόστιμο στον Βασίλη Μεταξά, γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ και σε δύο ακόμα συνδικαλιστές, γιατί η μετακίνησή τους κρίθηκε παράνομη. 

Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, το οφθαλμοφανές γεγονός ότι οι παριστάμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση (είχαν μαζί τους πικέτες, πανώ κ.ο.κ.), το γεγονός ότι δηλώθηκε η ιδιότητά τους, ο αρχιφύλακας με «εντολές ανωτέρων» όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενοχλήθηκε από τη σημερινή κινητοποίηση που εξέθεσε τις εγκληματικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας. Ο στόχος της φίμωσης των αγώνων και των διεκδικήσεων εξάλλου, αποτελεί διαχρονικό στόχο τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα του λαού μας να διεκδικεί, να αγωνίζεται, να φωνάζει, να δραστηριοποιείται για τα δικαιώματά του. Καταγγέλλουμε στο λαό του Βόλου, στους εργαζόμενους της περιοχής μας και στα λαϊκά στρώματα, τη σημερινή απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και τους καλούμε να δυναμώσουν τη φωνή τους. 

Με το ΚΚΕ, μέσα από το σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να δώσουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας! 

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και τα μέτρα καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης. “

error: Content is protected !!