Δήλωση Λαμπρούλη με αφορμή την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και την παγκόσμια μέρα για την υγεία

1586294097 maxresdefault
milonas 728x120

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λάρισας κ. Γιώργος Λαμπρούλης

Καθήκοντα στη Βουλή αυτή τη βδομάδα, δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην κινητοποίηση σήμερα στη Λάρισα Τρίτη 7/4, μέρα δράσης για την υγεία που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας, στο χώρο του Γ.Ν. Λάρισας

Όμως η συμπαράσταση του κόμματος μας είναι δεδομένη στις διεκδικήσεις των υγειονομικών και των συνδικάτων, απαιτώντας μαζί τους: Άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, με προτεραιότητα την στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΕΚΑΒ αλλά και των Κ.Υ για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας μαζί με το προσωπικό του. Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τασσόμαστε στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα για να δώσουν αυτή τη μάχη. Είμαστε μάχιμοι στο πλευρό σας στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι ευθύνες όλων των  κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις του κρατικού συστήματος υγείας είναι μεγάλες και σήμερα αυξάνουν τον κίνδυνο κατάρρευσής του. Δεν πρόκειται για τυχαίες ελλείψεις, αλλά για το αποτέλεσμα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την υγεία, το φάρμακο και θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες για να στηριχτεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Σήμερα φαίνεται πιο καθαρά ότι μονόδρομος για τη σωτηρία του λαού είναι ο αγώνας για ποιοτική, υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία, για το σοσιαλισμό.

Τέλος  θέλω να καταγγείλω την απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας σε Βόλο ,Τρίκαλα, Καρδίτσα. Στόχο έχουν  τη φίμωση και την τρομοκράτηση όσων συμμετέχουν σε  κινητοποιήσεις και διεκδικούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας είτε αύριο για ζητήματα εργασιακά ,μισθών, δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση είναι υπόλογοι και  έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Την καταδικάζουμε και καλούμε και τα αλλά κόμματα να πάρουν θέση .Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!