Τ.Ε. ΚΚΕ Λάρισας: Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στον καταυλισμό του Κουτσόχερου

koutsoxero 780x405
milonas 728x120

Σε ανακοίνωση της Τ.Ε. ΚΚΕ Λάρισας αναφέρεται:

Οι 1500 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό του Κουτσόχερου, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, του μεγάλου συγχρωτισμού και την έλλειψη βασικών μέτρων υγιεινής. Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτεθειμένοι είναι και οι κάτοικοι των γύρω χωριών λόγω και των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας. Είναι μονόδρομος, σήμερα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατευτούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν υποφέρει αρκετά μέχρι σήμερα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουν επιπλέον θύματα, αυτήν τη φορά από τον COVID-19.

Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως

  • Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβή εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής, να αποφεύγονται οι συνθήκες συγχρωτισμού.
  • Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.
  • Να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.
  • Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.
  • Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας για τους εργαζόμενους της δομής, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις σε όλους τους τομείς, με σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!