ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντυπωσιακές εικόνες στην Κάρλα – Σπάνια πουλιά βρήκαν τον τόπο τους λίγο έξω από τον Βόλο [εικόνες]

92509259 2310548089248107 2792211685702631424 o 1

«Ο Φοινικόπτερος αποτελεί στόχο κάθε φωτογράφου αφού εντυπωσιάζει με τις ροζ φτερούγες του, το ιδιαίτερα γαμψό ράμφος του, τα μακριά του πόδια και τον οφιοειδή λαιμό του! Στο πέταγμά του δίνει ανεπανάληπτα στιγμιότυπα ειδικά όταν το φως του ήλιου ζεσταίνει τις φτερούγες του και υπερεκθέτει τα χρώματα του πτηνού! Στο πεταγμά του χαρακτηριστικά εκτείνει λαιμό και πόδια δίνοντας χαρακτηριστική φιγούρα στον ορίζοντα!

 Το Σεπτέμβριο είχα παρατηρήσει περιορισμένα άτομα (30-50) να τρέφονται μαζί με πελεκάνους στην μικρή επιμήκη νησίδα της νότιας πλευράς της τεχνητής λίμνης του Στεφανοβικείου. Έκτοτε δεν τα ξαναείδα μέχρι σήμερα, στις 8 Απριλίου, που μαζί με βουβόκυκνους και πελεκάνους είχαν απομονωθεί στις υπερχειλισμένες λιμνούλες βορειοανατολικά της μεγάλης τεχνητής λίμνης πίσω από το αντλιοστάστιο» αναφέρει ο γνωστός γιατρός Αλέξανδρος Οικονομίδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα απαθανατίζει υπέροχες εικόνες από τη ζωή στη λίμνη Κάρλα.

KEN 728X100

Μαζί με τον φοινικόπτερο, ο κρυπτοτσικνιάς, ο μαυροπελαργός, οι χαλκόκοτες, οι ροδοπελεκάνοι και χιλιάδες άλλα σπάνια πτηνά συνθέτουν μία υπέροχη εικόνα της πανίδας της τεχητής λίμνης.

Η Κάρλα άλλαξε, και αλλάζει κάθε μερά και Βολιώτες, Έλληνες και ξένοι περιμένου να τελειώσει η καραντίνα του κορωνοϊού για να απολαύσουν την παρατήρηση των πτηνών και τη φωτογράφησή τους. Ένα χόμπι, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία.

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!