ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιγνάτιος: Δεν τα έβαλαν με τις καμπάνες και τα μεγάφωνα – Δεν κάνουμε μαγικά [βίντεο]

ignatios koronoios

“Όταν προσεύχομαι, η προσευχή είναι για όλους μαζί. Θεωρώ όλους παρόντες στην εκκλησία, ακόμα κι όταν είμαι μόνος μου και είναι άδειες οι θέσεις των πιστών” εξομολογήθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον τηλεοπτικό σταθμό Astra.

KEN 728X100

Για τις άδειες εκκλησίες

“Η Εκκλησία κάνει μία θυσιαστική αγάπη. Αποδέχεται να στερηθεί τη λατρεία και τους πιστούς μέσα στους ναούς, αλλά δίνει την ευκαιρία κάθε σπίτι να γίνει ένας ναός για όσους θέλουν και πιστεύουν. Δεν αντικαθιστά τον ναό ο ήχος και η εικόνα, αλλά τουλάχιστον παρηγορεί. Εμείς πονάμε περισσότερο από όλους. Αυτό όμως είναι το σωστό. Ακόμα κι αν κάποιος θέλει να θυσιάσει τη δική του ζωή για να κοινωνήσει ή να λατρέψει το θεό, την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει υπαίτιος να κινδυνεύσει ένας άλλος άνθρωπος. Ο καθένας καταλαβαίνει την ευθύνη. Θα γιορτάσουμε ένα ιδιαίτερο Πάσχα, αλλά δε θα λείπει κανείς. Πρέπει να υπερασπιστουμε τη ζωή και των ηλικιωμένων. Τώρα τα αποτελέσματα φαίνονται, ενώ στην αρχή μας φάνηκαν όλα δυσβάσταχτα. Έχουμε φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο” είπε ο κ. Ιγνάτιος.

Για το θέμα της απαγόρευσης μεγαφωνικών εγκαταστάσεων

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε: “Είναι μία πρόβλεψη για τυχόν συγκεντρώσεις ανθρώπων στους ναούς. Δεν τα έβαλαν με τις καμπάνες και τα μεγάφωνα. Ίσως εκείνη την ώρα, δε θα ενοχλούσε να ακουστεί ένα “Χριστός Ανέστη” από τα μεγάφωνα. Οι ίδιοι οι άνθρωποι δε βγαίνουν πλέον. Οι ιερείς μας θα είναι στους ναούς και θα μνημονεύουν όλους και θα μετέχουν με την καρδιακή προσευχή σε όσους παρακολουθούν από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και το ραδιόφωνο.

Για την διανομή φωτός

Αναφορικά με τις σκέψεις για τη διανομή του Αγίου Φωτός σε κατοίκους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέφερε: “Φως είναι και αυτό που θα πάρουμε από το καντήλι μας, στο προσκυνητάρι μας. Εμείς κάνουμε ευλογία, θα διαβάσουμε την ευχή και θα ισχύει για όλους. Δεν κάνουμε μαγικά. Υπάρχουν τρόποι να το κάνουμε με εθελοντές, χωρίς κανέναν κίνδυνο, χωρίς να πλησιάσει ο ένας τον αλλον. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε.”

Για τους ιερείς που προσκαλούν σε ακολουθίες τους πιστούς

“Είναι εξαιρέσεις των εξαιρέσεων. Όλοι οι ιεράρχες και ιερείς έχουμε καταλάβει την ευθύνη που παίρνουμε. Νομίζω κι αυτοί οι ευσεβείς άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν οτι δεν πρέπει να ξεχωρίσουν και να θεωρήσουν οτι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Όλοι θα κάνουμε ταπείνωση και υπακοή για το καλό όλων. Και οι ελάχιστοι θα το καταλάβουν πια. Θα ακολουθήσουμε αυτό που κάνει ο ελληνικός λαός. Ο Θεός μας παιδεύει, μας παιδαγωγεί. Μας κάνει σοφότερους.

Δείτε το βίντεο:

 

error: Content is protected !!