Βόλος: Εικόνες ντροπής στο αντίγραφο του οικισμού της Κάρλας στην περιοχή του Αναύρου 

91988237 3740127966060126 2777088839565443072 n

«Ζούγκλα» θυμίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το σημείο όπου έχουν στηθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου το αντίγραφο του οικισμού της Κάρλας κατά τη νεολιθική εποχή.

KEN 728X100

Πρόκειται για ένα έργο από τα εργαστήρια πειραματικής αρχαιολογίας Ελλάδας, Γαλλίας και Βουλγαρίας με την ονομασία «Ευρωπαϊκός νεολιθικός πολιτισμός».

Το «χωριό» που ονομάζουν πολλοί βολιώτες βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια στην περιοχή του Αναύρου και λειτουργεί εντασσόμενο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Raphael. 

Δυστυχώς, άγνωστοι ανεγκέφαλοι έχουν κακοποιήσει τους τοίχους των σπιτιών του οικισμού, γράφοντας συνθήματα και κάνοντας γκράφιτι.

Εγκαταλελειμμένα από τους αρμόδιους, θυμίζουν ερειπωμένο τοπίο και ενίοτε στέκι περιθωριακών.

Πραγματικά, ο χώρος που –θεωρητικά- αποτελεί μνημείο γνώσης και παλαιότερα επισκέψιμο από όλα σχεδόν τα σχολεία της πόλης και όχι μόνο, τώρα απλά, σημάνει εικόνα ντροπής για την πόλη. 

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου ως όφειλε προχώρησε στον καλλωπισμό και στο κούρεμα των χόρτων γύρωθεν του οικισμού. 

Ωστόσο, τα χέρια των υπευθύνων είναι δεμένα, καθώς μπορεί ο περιβάλλον χώρος να είναι αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου, ωστόσο ο συντονισμός και η επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου ανήκει στην ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, (Μουσείο Βόλου).

Συνεπώς, όταν μπερδεύονται πάνω από μία δημόσια υπηρεσία σε ένα έργο, πολύ απλά, κάπου εκεί αρχίζει και το πρόβλημα…

Τραγική ειρωνία; Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση…

Δείτε εικόνες:

 

E.Θ.

error: Content is protected !!